ponedeljek, 11. september 2017

Palačinke Nutellino presenečenje


Po sto in eni juhi v teh dneh, ko so nas napadli bacili, vročina in vse kar spada zraven je prav pasalo pojesti nekaj pregrešno sladkega in slastnega. Zaželeli smo si palačinke a tokrat so bile te malce drugačne kot običajno...

Puhaste, slastne in pripravljene, da odkriješ kaj se v njih skriva ;)

P.s. Na sliki so palačinke prerezane na pol ;)


Sestavine za cca 10 komadov (majhna varianta palačinke):

2 jajci
4 dcl mleka
0,5 dcl Radenske
230 g moke
1 vanilijev sladkor
pol vrečkice pecilnega praška
1 žlica stopljenega masla
1 žlica navadnega jogurta
žlicka vanilijeve arome
ščep soli
po želji sladkor

Nutella, drug sladki namaz ali čokolada

Postopek:

Preden se lotimo priprave mase za palačinke se posvetimo Nuteli :)
Na listu peki papirja, z majhno žličko, oblikujemo kupčke Nutele ki jih razmažemo v 10 krogcev, majhne diske v velikosti cca. 5 cm. Debeli naj bodo približno 5 milimetrov. Peki papir z nutelinimi diski položimo v skrinjo in pustimo, da se strdijo. To traja nekje do 45 minut ali ene ure.

Vmes pripravimo glavni del sladice:
Jajci ločimo. Beljake stepemo v trd sneg skupaj s ščepom soli. Rumenjaka stepemo skupaj z mlekom, Radensko ali drugo mineralno vodo, vanilijevim sladkorjem in aromo, maslom, jogurtom. Počasi dodamo moko skupaj s pecilnim praškom in na koncu še sneg beljakov.
Pustimo, da masa počiva v hladilniku.

Ko so Nutelini diski pripravljeni, torej strjeni, namastimo z oljem ponev za palačinke. Postopek peke je sledeč:
Maso, ki naj jo bo količinsko za polovico zajemalke, vlijemo na segreto in pomaščeno ponev. Ko je palačinka že skoraj pečena na eni strani, položimo na zgornjo, torej nepečeno stran, Nutellin zamrznjen disk, ki ga prelijemo z malce palačinkine mase (ne sme se videti Nutelle) in palačinke obrnemo in jo spečemo še na drugi strani. Tako pečena palačinke v notranjosti skriva sladko čokoladno sredico.
Ponavljamo dokler nam ne zmanjka mase.

Nutelo lahko zamenjamo tudi s kakšnim drugim čokoladnim namazom ali običajno čokolado.
Palačinke lahko spečemo tudi brez sredice presenečenja. Torej, kot ameriške palačinke, ki jih postrežemo z izbranim prelivom ali sadjem.

Odklikaj še na  Facebook stran Malega sladkosneda

Pa sladek tek ;)



Ni komentarjev:

Objavite komentar