petek, 15. september 2017

Zapečeni svaljki z blitvo


Danes mi je neskončno zadišala lazanja, a ker nisem imela sestavin in, roko na srce, se mi v tem dežju ni niti najmanj ljubilo iti do trgovine sem iskala alternativo.
Čeprav ni bila nastala jed prav nič podobna lazanji je bila slastna za vse prste polizat :)
Uporabila sem sestavine, ki sem jih imela doma in jih je bilo potrebno porabiti. Po navadi ravno tako nastajajo ti recepti tukaj gor - iz sestavin, ki so pred rokom :P

Kakorkoli, želodčki so polni in veseli.


Sestavine:
500 g skutinih svaljkov

Bešamel omaka:
žlica masla
3 dcl mleka
1 žlica moke
sol
poper
nasekljan peteršilj
Zdenka sirček

Zajeten šop blitve
česen
sol

par rezin kuhanega pršuta ali šunke

100g naribanega sira


Postopek:

Najprej pripravimo bešamel omako: maslo razpustimo v ponvi in ga posujemo z moko. Premešamo in ji dolijemo mleko. Začinimo s soljo, poprom in nasekljanim peteršiljem. Na koncu dodamo še Zdenska sirček (ali katerikoli drug topljeni sir). Če je omaka pregosta ji dodamo mleko.

Skuhamo svaljke po navodilih na embalaži.

Blitvo operemo, narežemo na trakove in pokuhamo (5 minut v slani vreli vodi). Nato jo odcedimo in na hitro popražimo na maslu in česnu.

V pekač (izbrala sem steklenega), ki ga namastimo z maslom, vsujemo skutine svaljke, čez polijemo bešamel omako in premešamo. Jed obložimo s kuhanim pršutom, nanj nadevamo blitvo in na koncu jed posujemo s sirom.

Pečemo na 180 stopinjah (ventilacijski program) 20 minut.

Pa dober tek ;) p.s, da ne zamudiš še kakšnega slastnega receptka se mi pridruži na Facebooku


Ni komentarjev:

Objavite komentar