"Najboljše in najlepše stvari na svetu ne moremo videti ali se jih dotakniti. Lahko pa jih začutimo, začutimo z vsem srcem."
petek, 15. september 2017
Zapečeni svaljki z blitvo
Danes mi je neskončno zadišala lazanja, a ker nisem imela sestavin in, roko na srce, se mi v tem dežju ni niti najmanj ljubilo iti do trgovine sem iskala alternativo.
Čeprav ni bila nastala jed prav nič podobna lazanji je bila slastna za vse prste polizat :)
Uporabila sem sestavine, ki sem jih imela doma in jih je bilo potrebno porabiti. Po navadi ravno tako nastajajo ti recepti tukaj gor - iz sestavin, ki so pred rokom :P
Kakorkoli, želodčki so polni in veseli.
Sestavine:
500 g skutinih svaljkov
Bešamel omaka:
žlica masla
3 dcl mleka
1 žlica moke
sol
poper
nasekljan peteršilj
Zdenka sirček
Zajeten šop blitve
česen
sol
par rezin kuhanega pršuta ali šunke
100g naribanega sira
Postopek:
Najprej pripravimo bešamel omako: maslo razpustimo v ponvi in ga posujemo z moko. Premešamo in ji dolijemo mleko. Začinimo s soljo, poprom in nasekljanim peteršiljem. Na koncu dodamo še Zdenska sirček (ali katerikoli drug topljeni sir). Če je omaka pregosta ji dodamo mleko.
Skuhamo svaljke po navodilih na embalaži.
Blitvo operemo, narežemo na trakove in pokuhamo (5 minut v slani vreli vodi). Nato jo odcedimo in na hitro popražimo na maslu in česnu.
V pekač (izbrala sem steklenega), ki ga namastimo z maslom, vsujemo skutine svaljke, čez polijemo bešamel omako in premešamo. Jed obložimo s kuhanim pršutom, nanj nadevamo blitvo in na koncu jed posujemo s sirom.
Pečemo na 180 stopinjah (ventilacijski program) 20 minut.
Pa dober tek ;) p.s, da ne zamudiš še kakšnega slastnega receptka se mi pridruži na Facebooku
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objava komentarja