Blog z recepti in motivacijskimi zapisi

torek, 3. oktober 2017

Draga opravljivka
"Si to kar govoriš"

Draga moja opravljivka...


Ja, vem zate. Vem, da si tam nekje in, da kuješ načrte ter zbiraš informacije s katerimi si želiš…
Kaj v bistvu si želiš pravzaprav sploh ne vem. 
Pa ti? Veš kaj želiš? 
V nasprotju z nami, ki si vzamemo dopust in čas zase si ga ti nikoli, saj imaš vedno preveč dela. Če dobro pomislim, te spoštujem. Koliko časa in koliko energije vložiš v svoje prostovoljno delo. Neverjetna si.

Slišala sem stvari o sebi, ki so me presenetile. Slišala sem kaj vse znam in česa ne. Slišala sem zanimive zgodbe o sebi in o svoji družini ter prijateljih. Slišala sem kaj vse sem ušpičila in kako visoko mnenje imaš o meni. Kar ne morem verjeti kako pestro in bogato življenje imam. Hvala ti, da me vsake toliko časa na to opomniš.

Dolga leta so me mnenja in domišljija drugih močno prizadela. Spomnim se vseh solz, neprespanih noči in misli prežete z obupom. Takrat ti je uspevalo in dosegla si, da sem se počutila zares slabo. Če je bil to tvoj namen ti čestitam za uspešno opravljeno nalogo. Nato pa sem rasla in se osebnostno izpopolnjevala. Zate to težko rečem…
Začela sem razmišljati in poskušala na določena dejanja drugih pogledati z nekega drugega zornega kota. Projekt »sovražiti opravljivko« je dobil novo, drugačno dimenzijo. Ugotovila sem, da pravzaprav nisi neumna, niti samozadostna, še manj pa navadna smet. Si le ubogo dekle, ki se še išče.

Potem pa se je nekaj zgodilo. 
Nekje na pol poti med žalostjo nad slišanim o sebi in drugih ter jezo sem ugotovila, da sem do tebe razvila posebna čustva. Čustva, ki so usmerjena v skrb in zaskrbljenostjo. Vidim te. Vidim, da imaš težave. Zakaj bi se sicer ukvarjala z življenjem drugih, če pa imaš svojega?

Mar ne bi bilo tvoje življenje čisto druga zgodba, če bi odkorakala stran od govoric, iskala in našla v ljudeh le dobro, to poudarila in spodbudila druge, da storijo enako?

Ne vem, se ti ne zdi malce žalostno, da blatenje drugih dviguje tvojo samozavest? Kaj, ko bi našla nek drug način? Tak, ki bi te dejansko osrečeval?

Veš, opravljanje je zgolj orodje s katerim zaposliš ljudi, ki nimajo drugega dela kot, da so ljubosumni na ljudi s plemenitimi srci.

Verjetno nimaš tako prazne glave ali tako zelo dolgočasnega življenja, da ga moraš skrivati s tem, da govoričiš okoli o drugih, kajne?

Prosim te, odnehaj, pa ne zato, da bi meni ali komu drugemu naredila s tem uslugo. To te prosim zato, da boš lahko zaživela svoje življenje. Takšno, ki bo zares tvoje. Takšno v katerem boš ti glavna zvezda na odru. Nehaj. Nehaj krasti sonca ljudem, ki jih obdaja svetloba, ker si ljubosumna in utrujena od svojih temnih misli. Nehaj širiti to bolezen, ki očitno najeda tudi srca in življenja drugih.

Veš, žal mi je zate, da si prišla tako »daleč« in ti želim, da začneš ceniti svoje življenje in svojo pot.

Želim ti, da se manj zanimaš za to kako drugi živijo in kaj počnejo in si bolj odprta za ideje in besede, ki jih ljudje dejansko povedo. Torej, da manj govoriš in več poslušaš.

Želim ti, da najdeš ljubezen, tako boš ugotovila katere so tiste stvari, ki v življenju nosijo največji pomen.

Želim ti, da izpiliš svoje organizacijske sposobnosti, tako boš znala čas bolj konstruktivno razporejati za pomembnejše zadeve.

Želim ti, da odnehaš uporabljati opravljanje in govorice za povezovanje z drugimi in sklepanje prijateljstev.

Želim ti, da probleme, ki nastanejo rešiš s tistim s katerim pride do konflikta in ne z vsemi ostalimi.

Želim ti, da pozdraviš svoje misli. Zdrave misli namreč ne govorijo slabo o soljudeh.

Veš, ptice vedno zobajo najboljše sadove, želim ti, da do te ugotovitve prideš tudi sama, se jih zaveš in razmisliš o namenu svojih dejanj.

Želim si vedeti zakaj ti je tako udobno govoriti o meni za mojim hrbtom, v obraz mi pa niti pogledati ne upaš. Prosim razmisli o tem in prosim zberi pogum, da mi nekoč to zaupaš.

Na koncu pa naj se ti še zahvalim, ker sem bila toliko časa center tvojega življenja. Hvala ti tudi, da si mi pomagala utrditi se in sodelovala pri ustvarjanju moje trde kože.


Pošiljam ti poljub, ker ga zares potrebuješ.Ni komentarjev:

Objavite komentar