torek, 10. oktober 2017

Nutellino - kostanjeva rolada


Jesen je v soju sončnih žarkov prav čarobna. Obožujem jo. Ni več prevroče, niti ni prehladno. 
Ravno prav je vsega. 
Poleg tega se čudovite barve, ki jih nudi ta letni čas tako krasno prelivajo, da ne moreš pomisliti na nič drugega kot na to kako čudežna in vsemogočna je narava.
Pisano listje, sladka jabolka, mošt, kostanj, druženje ob zakurjenem kaminu, kozarec rdečega vina...Perfektno.

Eno jesensko sladico, ki sem jo spacala sem pokazala že prejšnji teden: Jesenska brezglutenska tortica. Tam so kostanji služili le za dekoracijo. Tokrat pa sem jih lepo zapakirala v rolo.

Rolada je slastna. Je pa res, da ni napravljena tako zelo hitro kot bi si morda želela. Vse super in prav, le tisto iztiskanje kostanja terja svoj davek. Baje je stvar dosti hitrejša in enostavnejša, če polovičke kostanja potisneš v stiskalnik česna. Probam naslednjič.
Kakorkoli, enkrat na leto se že preživi.
Sicer pa je super okusna in zares posebna :) skupaj z belo kavo ali skodelico zimskega čaja pa je TOP.


Sestavine:

3 jajca
80 g moke
80 g nerafiniranega trsnega sladkorja (rjav cuker)
3 žlice mleka
pol vrečkice bourbonskega vanilijevega sladkorja
1 zajetna žlica Nutelle
1 žlica grenkega kakava
pol vrečkice pecilnega praška

pol kilograma kostanja
3 žlice sladkorja v prahu
20 g masla
1 dcl sladke smetane


Postopek:

Jajca ločimo. Rumenjake penasto umešamo skupaj s sladkorjem, vanilijevim sladkorjem, mlekom, Nutello in kakavom.
Zmesi dodamo še moko skupaj s pecilnim praškom. Na koncu vmešamo še sneg iz beljakov.

Maso vlijemo na peki papir na večji pekač (tisti, ki pride skupaj s pečico) in jo razmažemo v obliko pravokotnika na približno pol centimetra debelo.
Pečemo na 200 stopinjah 10 minut. Ko je biskvit pečen ga zavijemo skupaj s peki papirjem v rolo in počakamo, da se ohladi. 

Nato ga namažemo s kremo:

Kostanj skuhamo do mehkega. Ko je kuhan ga prerežemo in sredico iztisnemo.
Skupaj s sladkorjem, maslom in sladko smetano ga dobro zmešamo (jaz sem ga dala v mešalnik oz. boje rečeno v sesekljalnik).

Biskvit namazan s kremo zavijemo. Da bolje drži skupaj si pomagamo z alu folijo. Pustimo ga v hladilniku vsaj 2 uri.

Sicer sem sama to pozabila narediti ampak bi jo v drugo prelila s stopljeno čokolado: polovico bele in polovico mlečne, posula pa s krokantom. Njami :)



Namigi: če se vam ne ljubi lupiti kostanja lahko biskvit namažete s kremo iz maskarponeja in stopljene bele (mlečne ali temne) čokolade.

Če želite pripraviti rolado brez moke si lahko pomagate s tem receptom za biskvit: Malčkova rolada ali pa Medena rolada z jagodami.

Če ne želite uporabiti jajc pa vam bo morda v pomoč tale recept: Kokočoko rolada.

Pa se malce poigrajte in pripravite za svoje najljubše odlično rolado za mljaskanje.


Če ti je recept všeč pa odklikaj na Facebook stran Malega sladkosneda, da česa ne zamudiš ;)

Ni komentarjev:

Objavite komentar