Naravnost odlično!
Še eno leto nazaj sem pripravila katerokoli sladico samo rulade ne. Nekako nisem z njimi vzpostavila tistega stika in iskrica se ni in ni prižgala. Do nedavnega. Sedaj jih pečem kot po tekočem traku in sprobavam različne kombinacije. Daleč najboljša mi je tale o kateri bo govora v nadaljevanju.
Potem mi je všeč tudi kokočoko rulada, saj ne vsebuje mleka in ima okus čiste Bounty poezije. Malce več dela je s kostanjevo rulado s pridihom Nutelle, a se trud izplača.
Potem imamo pa tukaj še malčkove rulade, takšne brez sladkorja: ajdova rulada z borovnicami, medena rulada z jagodami, malčkova rulada.
Slastno :)
Za okusno Nutellino rulado polnjeno z Linolado kremo pa potrebujemo:
Sestavine:
3 jajca
80 g moke
2 žlici nutelle
80 g sladkorja
3 žlice mleka
Pol vrečkice pecilnega praška
Vanilijev sladkor
1 sladka smetana (250 ml)
1 vrečkica kremfixa
2 žlici Linolade
Postopek:
Jajca
ločimo. Rumenjake penasto umešamo skupaj s sladkorjem, vanilijevim sladkorjem,
mlekom, Nutello.
Zmesi dodamo
še moko skupaj s pecilnim praškom. Na koncu vmešamo še sneg iz beljakov.
Maso vlijemo
na peki papir na večji pekač (tisti, ki pride skupaj s pečico) in jo razmažemo
v obliko pravokotnika na približno pol centimetra debelo.
Pečemo na 200
stopinjah max 10 minut. Ko je biskvit pečen ga zavijemo skupaj s peki papirjem
v rolo in počakamo, da se ohladi.
Nato ga
namažemo s kremo:
Smetano
stepemo in ji dodamo Linolado ter Kremfix.
Biskvit
namazan s kremo zavijemo. Da bolje drži skupaj si pomagamo z alu folijo.
Pustimo ga v hladilniku vsaj 2 uri.
Pa sladek tek :)
Vesela bom tudi tvojega všečka na Facebooku Mali sladkosned :)
Ni komentarjev:
Objavite komentar