nedelja, 15. oktober 2017

Odlična čokoladna rulada: nutelino


Naravnost odlično!


Še eno leto nazaj sem pripravila katerokoli sladico samo rulade ne. Nekako nisem z njimi vzpostavila tistega stika in iskrica se ni in ni prižgala. Do nedavnega. Sedaj jih pečem kot po tekočem traku in sprobavam različne kombinacije. Daleč najboljša mi je tale o kateri bo govora v nadaljevanju. 
Potem mi je všeč tudi kokočoko rulada, saj ne vsebuje mleka in ima okus čiste Bounty poezije. Malce več dela je s kostanjevo rulado s pridihom Nutelle, a se trud izplača.
Potem imamo pa tukaj še malčkove rulade, takšne brez sladkorja: ajdova rulada z borovnicamimedena rulada z jagodamimalčkova rulada.

Slastno :)


Za okusno Nutellino rulado polnjeno z Linolado kremo pa potrebujemo:

Sestavine:

3 jajca
80 g moke
2 žlici nutelle
80 g sladkorja
3 žlice mleka
Pol vrečkice pecilnega praška
Vanilijev sladkor

1 sladka smetana (250 ml)
1 vrečkica kremfixa
2 žlici Linolade

Postopek:

Jajca ločimo. Rumenjake penasto umešamo skupaj s sladkorjem, vanilijevim sladkorjem, mlekom, Nutello.
Zmesi dodamo še moko skupaj s pecilnim praškom. Na koncu vmešamo še sneg iz beljakov.

Maso vlijemo na peki papir na večji pekač (tisti, ki pride skupaj s pečico) in jo razmažemo v obliko pravokotnika na približno pol centimetra debelo.
Pečemo na 200 stopinjah max 10 minut. Ko je biskvit pečen ga zavijemo skupaj s peki papirjem v rolo in počakamo, da se ohladi. 

Nato ga namažemo s kremo:

Smetano stepemo in ji dodamo Linolado ter Kremfix. 

Biskvit namazan s kremo zavijemo. Da bolje drži skupaj si pomagamo z alu folijo. Pustimo ga v hladilniku vsaj 2 uri.

Pa sladek tek :) 

Vesela bom tudi tvojega všečka na Facebooku Mali sladkosned :)


Ni komentarjev:

Objavite komentar