nedelja, 08. oktober 2017

Pica s porom in tuno


Pico imamo zelo radi. Običajno, cvetačno, bučkino ali pa takšno kot je na sliki - s poznanim testom in malce drugače obložno kot ponavadi.


Namesto paradižnikove mezge pri tej pici uporabim namaz iz skute in kisle smetane. Namesto salame tuno. Por naredi zares čudovit okus. Edamec in mocarela sta pa pika na i.

Čeprav ste morda malce skeptični glede okusov naj povem, da na blogu nikoli ne objavljam receptov v katere nisem 100% prepričana ;)

Pica s porom in tuno je 1A :)



Potrebujemo:

Za testo:

400g gladke moke
paketek suhega kvasa (še bolje pa je, če imate sveži kvas)
ščep soli
žlička sladkorja
1,5 dcl tople vode (ali pa 1 dcl tople vode in 0,5 dcl piva)
3 žlice olivnega olja


Postopek:

Moko vsujemo v posodo in na sredini naredimo vdolbinico v katero nasujemo kvas, žličko sladkorja in malo vode. Okoli jamice posolimo in prilijemo olje. Vse skupaj premesimo in vmes dodajamo vodo (in pivo - tako bolje vzhaja). Pri vsakem testu je pomembno, da ga dobro premesimo zato zavihajte rokave in mučkajte testo približno 10 minut. Nato pa naj se le spočije. Dajte mu kakšno uro, da fino vzhaja.


Potrebujemo še:

2 večja pora
3 pesti naribanega sira (ali več, pri nas sir zares obožujemo)
posodico oz približno 10 mini mocarel
1 konzervo (ali še bolje 2) tune
žlico pasirane skute
žlico kisle smetane
sol
olivno olje
po želji origano in baziliko


Postopek:

Ko je testo dovolj vzhajalo ga razpotegnemo po naoljenem pekaču (uporabila sem kvadraten pekač, ki pride s pečico, tisti malo večji). Premažemo ga z dobro zmešano skuto in kislo smetano. Če želimo po namazu posujemo origano in/ali baziliko. Po premazu posujemo por, ki smo ga prej narezali, rahlo posolili in prepražili na olivnem olju. Po poru posujemo nariban sir in tuno. Na koncu po vrhu pice dodamo še mini mocarele.


Pečemo na 180 stopinjah približno 15-20 minut.





Da ne zamudiš kakšne fajn ideje in recepta pa odklikaj še na 

Facebook Malega sladkosneda :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar