Blog z recepti in motivacijskimi zapisi

ponedeljek, 2. oktober 2017

Zakaj imamo radi Podčetrtek


Pravijo, da človek vedno ve kje je njegovo srce in, da se v določene kotičke sveta to tako zaljubi, da jih v resnici nikdar zares ne pozabi, čeprav se mu spomini za kratek čas odtihotapijo iz misli.

En od takšnih kotičkov, ki v meni zbudi na tisoče spominov je Podčetrtek. Mnogim nič posebnega, poznan jim je zaradi term in tistega Kobra tobogana, ki je res...huh.

To je kraj kamor sta nas kot male mulce vedno z veseljem vodila moja pokojna babi in dedi. Kraj kjer smo divjaki prvič bivali z njima v hotelu, kjer smo se plaho odpravili v jedilnico s sto in eno jedjo ter z očmi požirali vse dobrote.
Kraj kjer smo plavali, plavali, plavali. Kraj kjer smo se peljali z vlakcem do Rogaške slatine, ki je zaradi vseh kristalnih lepot za vedno pustil v meni poseben pečat. Enega od teh, babičino darilo, ravno sedaj gledam. Težko povem koliko mi pomeni, ta mnogim nič posebna skleda, in še težje zapišem kakšno čast in ponos sem čutila kot 10 letna deklica, ko mi je v roke položila, to meni silno dragocenost.

Podčetrtek je zame kraj kjer so doma mir in tišina in milina. Kraj kjer imajo pravljično deželo, hrib poln jelenov, hišo čokolade, tobogane, mirne kotičke za sprostitev. Kraj kjer imajo radi otroke in so do njih prijazni. Kraj kjer imajo edine savne v katere dejansko grem brez pregovarjanja, saj so Pravljica.

Čisto nepričakovano sta nas babi in dedi vpeljala v tiste kraje, kjer smo uživali vsaj enkrat na leto. In to je ostalo v nas vkoreninjeno tako močno, da se tradicije držimo še danes.

Terme Olimia so prve terme v katerih je zaplaval moj mali. Letos, ko že hodi je pa tako ali tako naredil cel raztur.

Komaj čakamo decembra, ko končajo s prenovo, saj pričakujem, da bodo ustvarili nekaj zares vrhunskega.


Jelenov greben 

Planetarium na Jelenovem grebenuGolaž :)


Vhod v deželo, kjer težave ne obstajajo ;)

Moji najljubši 

Čokoladnica
Samostan
Raj za otroke v poletnih mesecih

Komaj čakamo poletje :DRaj za mami in atija :)
Ni komentarjev:

Objavite komentar