Blog z recepti in motivacijskimi zapisi

četrtek, 9. november 2017

Kaj podariti fantu/možu?


Sama imam dostikrat težavo kaj naj svojemu dragemu podarim ob teh prihajajočih praznikih, rojstnih dnevih ali obletnicah.

Zato velikokrat iščem ideje in upam, da naletim na kaj zanimivega in pametnega. Predvsem pa praktičnega ali nekaj s pomenom.

Po toliko letih skupne poti kupljena darila nekako izgubijo tisto vrednost in postanejo druge stvari pomembnejše, zato se raje lotim izdelave darila in ga presenetim z nečim posebnim, ki odraža delček mene. Po pravici se mi niti ne ljubi lutati po trgovinah ure in ure in iskati potencialno darilo. Na koncu po navadi kupim veliko stvari, a od tega nič zanj. Ups. 
No, če vem, da si nekaj zares želi in potrebuje mu podarim točno tisto zraven pa dodam še nekaj unikatnega.

Po navadi je še tako, da nam idej kaj mu podariti zmanjka ravno takrat, ko najbolj histerično iščemo tisto pravo darilo. Čeprav nam je med letom vsaj stokrat švignila najboljša možna misel glede tistega kar naš dragi potrebuje ali si želi bomo prazne glave zagotovo vsaj en teden pred tistim dnem, ko praznuje ali se obdaruje.

Preprosto se nam včasih niti ne sanja kaj bi mu podarile, ker smo lansko leto unovčile našo zadnjo idejo.

Kaj torej narediti letos?

Sama nisem blazna privrženka velikih in dragih daril niti huda podpornica nepotrebnega potrošništva. Slednjemu se je seveda v današnjem času nemogoče izogniti ampak kljub temu je možno z malce domišljije in raziskovanj najti za našega najdražjega (in seveda tudi za nas najdražje) popolno darilo, pisano na kožo samo njemu. 

Ker mislim, da moškim ni ravno težko najti dobro darilo za žensko (roko na srce, če nimate ideje vam jo rade volje povemo) sem spisala par predlogov za moška darila ;)

Prvo pravilo pri iskanju popolnega darila je najpomembnejše in je tudi odgovor na vprašaje kako dobro poznaš svojega partnerja. Pomislite…S čim se rad ukvarja, kaj ga najbolj zaposli, o čem rad govori, kaj si želi? Skoraj vsak izmed nas ima nek hobi, zanimanje, željo, stvar, zaradi katere mu gredo pokonci vse kocine od vzhičenja in vznemirjenja. Če ob teh vprašanjih ne stresete odgovora iz rokava se zavestno odločite opazovati partnerja, sprašujte ga (seveda ne direktno, zato, da bo darilo ostalo presenečenje), pogovarjajta se in se tako tudi spoznavajta, tega v odnosih vse bolj primanjkuje. S tem ubijeta dve muhi na en mah :)

Če je npr. navdušen nad hokejem mu zna biti všeč, da ga povabite na drsanje in po drsanju na čaj/kavo/tortico. Lahko ga povabite tudi na kakšno tekmo, mu podarite dres z imenom njegovega najljubšega igralca ali pa hokejsko palico na katero napišete kaj vam pomeni. Mogoče bi mu bila všeč tudi kakšna ura, košarkaška žoga, nove superge, lovski nož, bor mašina, kakšne moške zadeve, ki zajemajo šraufanje, vrtanje ipd.

Lahko mu naredite posebno čokolado samo zanj. Preprosto. Uporabite njegovo najljubšo čokolado, jo stopite in polijete na peki papir (super je, če imate modelček v obliki srčka in tja nalijete čokolado). Lahko jo posujete z npr. arašidi, čilijem, pistacijami, rižem, smarties bonbončki, posušenim sadjem…Možnosti je milijon izberete pa tisto, ki vam je najljubša. Z jedilnimi barvami lahko na čokolado napišete lepo sporočilo, jo zavijete v prosojen papir, nadenete mašnico in to je to :)

Lahko naredite bon za masažo. V slikarju, wordovem dokumentu ali pa kar ročno oblikujete in napišete kakšno masažo ponujate, partner pa jo unovči, ko se nanjo naroči (oz. ko imate ve prost termin ;) ).

Če imata banjo jo lahko izkoristita za nežno in sproščujočo kopel. Muzika, svečke, eterična olja…Mmmm...

Napišite mu pismo. Takšno res iz srca in samo zanj. Napišite tisto kar res čutite in kaj vam on zares pomeni. Dostikrat čustva težko povemo, lažje pa jih izlijemo na papir.

Napravite mu filmček sestavljen iz vajinih fotografij in najljubšo pesmijo. Čudovito.

Pojdita na izlet, na sprehod. Ljubljanski grad, Bled, Zbilje, Piran…Kamor vaju srce najbolj vleče.

Povabite ga tja kjer sta bila prvič na zmenku. Obujanje spominov je tako zelo romantično.

Skuhajte posebno večerjo ali kosilo. Nekaj popolnoma novega, drugačnega in ga s tem presenetite.

Specite mu najljubšo sladico. Moški po navadi radi jejo, no vsaj moj.

Na več manjših lističov napišite razloge zakaj ga imate tako radi. Lističe dajte v škatlico v obliki srčka ali pa kupite ali naredite leseno škatlico in jo okrasite v svojem stilu. Imeti na enem mestu veliko razlogov zakaj si nekomu tako pomemben je lepa gesta in krasno darilo, ki te vsak dan opominja na to kako poseben in nezamenljiv si.

Pripravite praktično škatlico z njegovimi najljubšimi izdelki. Lepo je, ko nekdo dobro ve kaj imaš rad in kaj ti je všeč.

Na USB ključek posnemite vajine najljubše pesmi, ga lepo zapakirajte in ob priložnosti podarite.

Kaj pa majico ali pa skodelico z zanimivim, hecnim ali lepim napisom?

Mu v omari primanjkuje oblačil? Punca in žena zna to najbolje spremeniti ;)

Napravite mu škatlo doživetij. Npr, če praznujeta 10 obletnico lahko v škatlo namečete vse pomembne trenutke (slike, predmete…), ki sta jih v tem času doživela. To vama bo hkrati služil tudi kot zelo lep spomin, ko bosta stara sedela na verandi in obujala preteklost.

Podarite mu obesek za ključe z vašo sliko ali posebnim sporočilom, da boste vedno ob njemu.

Zanimiva knjiga (če rad bere) je vedno lepo in dobro darilo.

Hmmm…Igrača, ki kravžlja možgančke. Na trgu obstajajo zanimive igračke (ne tiste sexy, čeprav ni s to idejo nič narobe ;) ) ki spodbujajo razmišljanje. Sama sem nabavila dva prebrisano zavita žeblja, ki ju moraš ločiti in leseno zvezdo katere krake moraš ločiti. Pri tem seveda ni priloženih navodil, zadeva pa ni ravno enostavna – oz. je zelo enostavna samo mi tako zakompliciramo stvar, da nam na koncu ni nič jasno. Super zabavno, tudi moreče (ko ti ne uspe) in vsekakor dober izziv za moške. Moj je užival in se zelo razveselil kot je uspel.

Moški pušeljc sestavljen iz nogavic in spodnjic :)

Povabilo v kino, na burger in pivo.

Kaj pa če notranjost njegovega avta polimate s srčkastimi samolepilnimi lističi na katerih pustite ljubka sporočila. Lep začetek dneva kajne?

Iz vajine slike lahko nastanejo tudi puzzle. Imate kakšno sliko, ki je ni videl nikoli? Kaj ne bo zabavno, ko jo bo sestavljal? :)

Moški imajo radi hrano. No, vsi imamo radi hrano. Ima rad salame? Bi bilo to pravo darilo zanj? Zraven pa še salamoreznica, da jo lažje in hitreje prišel do prigrizka.

Je njegova denarnica že čisto »znucana« in potrgana. Ideja za darilce ;)

Lahko si v kakšnih termah privoščita tudi razvajanje v dvoje ali pa obisk savne.

Kakšno darilo mu boste pripravila je sedaj čisto na vas. Jaz sem prepričana, da karkoli boste naredila bo izpadlo super lepo in bo iz srca. Ne pozabite pa na to, da je najlepše in najdragocenejše darilo, ki ga nekomu podarite čas. Zato ga podarita en drugemu in v njem maksimalno uživajta.Tako...Spodaj pa prilagam še nekaj slikovnih idej, ki sem jih našla na Pinterestu. Upam, da najdete kaj zase (oz za svojega dragega) :) sicer pa pobrskajte po omenjeni spletni strani, ki kar kipi od različnih idej.


Bonbončki - poljubčki

Torta iz njegove najljubše pijače

Za vse ljubitelje športa

Ker vedno paše imeti kak bon ;)

Personalizirana igrica

Namesto bonboniere pijačoniera :)

Razlogi zakaj te imam rada

Kratka pisma za vsak skupni mesec

Če je očka in ob tem še mojster ni lepšega kot, da ima vsak dan občutek, da je ob njem njegov zaklad

Več objav lahko spremljaš tudi na Facebooku s klikom na --> Katja - hrana in zapisi

Aja, za kakšne hude ideje za darila, ki so nastala izpod rok samih slovenskih ustvarjalcev pa lahko odklikate sem --> 50 idej za darila

Ni komentarjev:

Objavite komentar