ponedeljek, 13. november 2017

Presna sacher torta


Slastna, sočna, polnega okusa, njam!

Sacher torta mi je ena od najljubših, če le je pripravljena tako kot mora biti. Tista sočnost, poln okus, zraven pa kepica sladoleda in stepena sladka smetana. Ni ga boljšega od klasike :)

Ker pa se trudim, da vase zmečem čim manj sladkorja, saj enostavno nisem več imela meje, sem se odločila preizkusiti bolj zdrave variante teh sladic. Naj priznam dve stvari: sem nepoboljšljiv čokoholik in se čokoladi nikoli ne bom odpovedala v celoti, sem pa opazila, da preveč sladkorja zares slabo vpliva na moje počutje in razpoloženje zato je bilo nujno potrebno ukrepati. 
Druga stvar je pa ta, da mi presne sladice nikoli prej niso bile všeč in, da je tole šele tretja, ki sem jo pripravila. Ne vem v čem je finta samo tale in pa prejšnja z granatnim jabolkom, ki jo lahko najdete tukaj --> klik klik je res slastna. Tako zelo, da je včeraj niso dobili nič za domov (družinsko prijatelj je imel rojstni dan in, ko spečem torto jo vedno velikodušno razdeli kar ostane - do včeraj).

Če jo preizkusite vam ne bo žal. Pa tega ne govorim samo zato, ker je recept moj ;)

Sestavine:

Tortno dno:

200 g mletih mandljev
200 g razkoščičenih datljev
2 žlici presnega kakava
1,5 dcl mandljevega napitka

Vse sestavine med seboj zmiksamo in maso razporedimo po dnu tortnega modela dimenzij 20 cm.

Sledi plast iz:

200 g suhih marelic
2 dcl domačega jabolčnega soka

Marelice pokuhamo v jabolčnem soku in jih zmiksamo. Z ohlajeno marmelado premažemo mandljevo dno tortice.

Krema:

200 g razkoščičenih datljev
1 avokado
1 dcl mandljevega napitka

Avokado olupimo in ga z datlji in mandljevim mlekom zmiksamo in s kremo premažemo marelično plast.

Preliv:

100 g veganske čokolade (Manner čokolada tudi ne vsebuje mleka)
1 žlica kokosovega olja
1 dcl mandljevega napitka


Vse sestavine stopimo nad paro, ohladimo in prelijemo po tortici.

To je to :) tortico postavimo v hladilnik in ji damo čas, da se sestavine lepo med seboj prepojijo :)

Malega sladkosneda lahko povšečkaš tudi na Facebooku :) vesela bom tvojega obiska :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar