"Najboljše in najlepše stvari na svetu ne moremo videti ali se jih dotakniti. Lahko pa jih začutimo, začutimo z vsem srcem."
petek, 22. december 2017
Hitro pripravljene arašidove kroglice
Z malim sva letos sprobala in ustvarila že kar nekaj receptov, veliko pa jih je še na sporedu za naslednje leto :)
Letošnje leto smo tako zaključili s piškoti za malčke, ki so brez sladkorja in jih najdeš tukaj na tej povezavi klik za piškote za malčke. Pekla sva tudi pirino ajdove kekse, ki sem jih uporabila tudi za božično - novoletno sladico. Ta seveda ni primerna za malčke, ker vsebuje alkohol, so pa piškotki slastni in jih ima naš mali zelo rad --> ajdovo - pirini keksi za božično - novoletno sladico .
No, včeraj pa sva se lotila izdelave presnih kroglic. Ta bo naslednjič, ko se bom lotila priprave kakšne presne tortice osnova slednje. Kroglice so pripravljene iz treh sestavin, zase in za Roka pa sem jih malce oblila še s čokolado. Pripravljene so izjemno hitro, so nasitne in zelo slastne ter primerne za obogatitev praznične mize :)
Sestavine za cca 16 kroglic:
100 g datljev
0,5 dcl vode (ali mandljevega napitka)
110 g arašidovega masla (lahko s koščki ali brez) (cca dve zvrhani žlici)
150 g mletih mandljev
po želji pa še:
80 g čokolade
2 žlici sladke smetane
Čokolado stopimo nad soparo ali v sladki smetani. Če čokolado topimo nad soparo ji ni potrebno dodati smetane.
Postopek:
Datlje zmiksamo skupaj z vodo. Če imamo slabši mikser lahko uporabimo tudi palični mešalnik, ki datlje bolje spasira. Dodamo arašidovo maslo in mlete mandlje ter iz mase oblikujemo poljubno velike kroglice, ki jih po želji oblijemo s čokolado. Postavimo v hladilnik za uro do dve in se brezgrešno sladkamo ;)
Se beremo na Facebooku ;) --> odklikaj na Mali sladkosned
Obstajajo pa tudi arašidove kroglice za velike sladkosnede, ki jih najdeš TUKAJ.
Če si ljubitelj arašidov te zna zanimati tudi tale arašidova tortica
Pa lepe, mirne, sladke in ljubezni polne praznike želim <3
♥ you're unique, just like everyone else...♥
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objava komentarja