torek, 12. december 2017

Mandljev šmorn

Šmorn malce drugače :)

Moji zajtrki zadnje tedne so več kot osiromašeni in vključujejo vse kar ne bi smeli. Temu (med drugim) pripisujem tudi slabo počutje, ki se me je držalo precej časa in je posledica izpuščanja obrokov, napetosti in vrtčevskih bolezni. Zato sem si zadala nov plan, ki me bo pripeljal do izboljšanja počutja in me zopet popeljal na zeleno vejo :)

Danes sem tako dan začela z mandljevim šmornom in navadnim jogurtom z murvami in kozarcem vode. Pred zajtrkom sem 10 minut skakala in se pretegovala in lahko rečem, da se počutim za odtenek bolje. 
Vse kar moram narediti je, da se držim plana in vztrajam, vztrajam, vztrajam. Vse ostalo pa se bo sproti poklapalo. Upam in držim pesti :)

Sestavine za mandljev šmorn:

2 jajci
1 žlica medu
1 žlica sladke smetane (lahko izpustite, jaz sem jo morala porabiti)
1,5 dcl mleka (ali mandljevega napitka)
1 žlica Happy cacao mix
Žlička pecilnega praška

za okras in kot prigrizek pa:

Postopek:

Jajci, med in sladko smetano dobro zmešamo in zmesi dodamo vse ostale sestavine (moko in pecilni zmešamo skupaj).
Zmes vlijemo na pomaščeno ponev (uporabimo maslo ali kokosovo mast) in počasi pečemo. Ko postane šmorn malce bolj kompakten ga obrnemo še na drugo stran, popečemo in razkosamo. 

Postrežemo z jogurtom ali ga posujemo s kokosovim čipsom, mandlji, murvami ali dodatki po želji.

Šmorn je malce bolj mehek zato se tudi malce drobi.
Paziti pa moramo, da ga pečemo res počasi in vmes malo »prešpikamo«, da se speče tudi znotraj.


KLIK na --> Mali sladkosned


Ni komentarjev:

Objavite komentar