Šmorn malce drugače :)
Moji zajtrki zadnje tedne so več kot osiromašeni in
vključujejo vse kar ne bi smeli. Temu (med drugim) pripisujem tudi slabo
počutje, ki se me je držalo precej časa in je posledica izpuščanja obrokov,
napetosti in vrtčevskih bolezni. Zato sem si zadala nov plan, ki me bo
pripeljal do izboljšanja počutja in me zopet popeljal na zeleno vejo :)
Danes sem tako dan začela z mandljevim šmornom in navadnim
jogurtom z murvami in kozarcem vode. Pred zajtrkom sem 10 minut skakala in se
pretegovala in lahko rečem, da se počutim za odtenek bolje.
Vse kar moram
narediti je, da se držim plana in vztrajam, vztrajam, vztrajam. Vse ostalo pa
se bo sproti poklapalo. Upam in držim pesti :)
Sestavine za mandljev šmorn:
2 jajci
1 žlica medu
1 žlica sladke smetane (lahko izpustite, jaz sem jo morala
porabiti)
1,5 dcl mleka (ali mandljevega napitka)
60 g mandljeve moke
1 žlica Happy cacao mix
Žlička pecilnega praška
za okras in kot prigrizek pa:
Postopek:
Jajci, med in sladko smetano dobro zmešamo in zmesi dodamo vse
ostale sestavine (moko in pecilni zmešamo skupaj).
Zmes vlijemo na pomaščeno ponev (uporabimo maslo ali
kokosovo mast) in počasi pečemo. Ko postane šmorn malce bolj kompakten ga
obrnemo še na drugo stran, popečemo in razkosamo.
Postrežemo z jogurtom ali ga
posujemo s kokosovim čipsom, mandlji, murvami ali dodatki po želji.
Šmorn je malce bolj mehek zato se tudi malce drobi.
Paziti pa
moramo, da ga pečemo res počasi in vmes malo »prešpikamo«, da se speče tudi
znotraj.
KLIK na --> Mali sladkosned
Ni komentarjev:
Objava komentarja