sreda, 06. december 2017

Milikina pita

Si za kos pite?

Pri nas doma smo trije. 
En, ki ne je čokolade in uživa zelo malo sladkorja (pa še to v večini med), en, ki je nekje na sredi ampak se bolj nagiba k zdravemu življenju in en, ki je vsake toliko časa zelo sladkosneden. 
No, potem pa so tukaj še obiski, ki pa ne marajo, da se na mizo postavi nekaj nepoznanega in čudnega zato takrat pripravim nekaj takšnega za kar sem prepričana, da bo vžgalo. In tale sladica je vžgala. 

Najprej sem sicer cincala, če bi kremo postavila na krhko testo za pite, saj me je bilo strah, da se bo vse drobilo in razpadlo ob rezanju, pa se to ni zgodilo, juhuhu :) pita se je rezala zelo lepo in prav nič se ni drobila. Krema je ravno prav sladka, bolje, da je malo manj, saj Nutella potegne svoj okus in še zgornji preliv naredi svoje, tako, da je rezultat meni zelo všečen :)

Pripravila sem jo takole:


Testo

240 g moke
1 jajce
Pol vrečke pecilnega praška
100 g sladkorja
110 g masla
2 žlici mleka
žlička vanilijeve arome ali vanilijev sladkor
Ščep soli

Maslo pustimo na sobni temperaturi, da se zmehča. Nato mu dodamo vse ostale sestavine in jih med seboj dobro pregnetemo. Testo nato pustimo v hladilniku vsaj pol ure, da počiva.
Nato testo razporedimo po namaščenem pekaču za torte. Jaz sem uporabila tortni model dimenzije 22cm pa se mi je zdelo testo za odtenek predebelo čeprav ni bilo moteče, tako, da brez problema naslednjič vzamem klasičen model dimenzije 26 cm. 
Testo prešpikamo z vilicami na več mestih in ga pečemo 25-30 minut na 170 stopinjah.
Ko je testo pečeno in ohlajeno ga namažemo z dvema žlicama Nutelle.

Nato pripravimo kremo iz:

500 g maskarponeja
200 ml sladke smetane
2x Milka čokolada (=2x 80 g ampak lahko količino reguliramo poljubno)
3 žlice sladkorja v prahu
1 vrečkica Kremfixa
2 lista želatine

V 50 ml sladke smetane stopimo čokolado in jo ohladimo. Ostalih 150 ml sladke smetane stepemo skupaj s Kremfixom in primešamo maskarponeju. Dodamo še lista želatine (prej namočimo, ožamemo in stopimo) ali pa uporabimo želatino fix v prahu (cca 1 žlico). V kremo vmešamo še sladkor, kar ni nujno, če se vam zdi krema dovolj sladka zaradi čokolade.
S kremo premažemo pito, ki jo na koncu, ko se krema malce strdi prelijemo z:

100 ml sladke smetane
200 g Milka čokolade

Čokolado stopimo v sladki smetani in ohlajeno prelijemo čez torto in okrasimo s krokantom in Milka kroglicami :)

Pa sladek tek :) in ne pozabi kliknit na FB stran --> MALI SLADKOSNED

Ker se tam vedno najde kaj novega :)


Ni komentarjev:

Objavite komentar