Priznam! Ni zdravo, ni za otroke, ni za vsak dan (po priporočilih), vsebuje alkohol in sladkor...
Je pa hudo dobro :)
Mislim, da ni prav nič narobe, če se na vsake toliko malce pregrešimo in ob čveku z najboljšo prijateljico čin-činamo s kozarčkom doma narejenega čokoladnega likerja, ki čisto slučajno zelo spominja na znani irski liker Baileys.
Ker mi sicer viskiji in ostale žgane pijače in podobne zadeve ne grejo najbolj po grlu sem čez praznike zavihtela kuhalnico in si skuhala homemade liker, ki je ravno prav sladek, z odličnim vonjem in ne preveč močen. No, koliko zažge si lahko pravzaprav vsak odmeri sam :)
Za približno dve steklenici in še kakšen deci zraven potrebujemo:
Je pa hudo dobro :)
Mislim, da ni prav nič narobe, če se na vsake toliko malce pregrešimo in ob čveku z najboljšo prijateljico čin-činamo s kozarčkom doma narejenega čokoladnega likerja, ki čisto slučajno zelo spominja na znani irski liker Baileys.
Ker mi sicer viskiji in ostale žgane pijače in podobne zadeve ne grejo najbolj po grlu sem čez praznike zavihtela kuhalnico in si skuhala homemade liker, ki je ravno prav sladek, z odličnim vonjem in ne preveč močen. No, koliko zažge si lahko pravzaprav vsak odmeri sam :)
Za približno dve steklenici in še kakšen deci zraven potrebujemo:
Sestavine:
1,5 litra mleka
10 žlic sladkorja
1x vanilijev puding Royal
1x čokoladni puding Royal
1x šlag pena
Še 3 dcl mleka za mešanje pudingov
1,5 dcl sladke smetane
100 g bele čokolade Milka
100g mlečne čokolade Milka
70g karamelnih bombonov
2 žlički vanilijeve arome
0,5 dcl močne kave
4 dcl viskija
*Uporabimo lahko tudi izdelke druge firme a bo verjetno okus malo drugačen kot bi naj bil. A zato nič manj okusen ;)
*Uporabimo lahko tudi izdelke druge firme a bo verjetno okus malo drugačen kot bi naj bil. A zato nič manj okusen ;)
Postopek:
Mleko (1,5 l) zavremo skupaj s sladkorjem. Nato v mleko
vlijemo zmes iz pudingov in šlag pene zmešanih skupaj s 3 dcl mleka. Mešamo še
3 minute, da se začne gostiti. V sladki smetani stopimo obe čokoladi in
stopljeno čokolado zmešamo v gosto tekočino. Na približno pol dcl mleka stopimo
še karamelne bombone in to zmes prav tako vlijemo v bodoč liker. Dodamo še fino precejeno kavo in vanilijevo
aromo ter ohladimo. Ohlajeni čokoladni tekočino dodamo še viski in liker
ustekleničimo.
Več receptov, idej in zapisov pa lahko spremljaš tudi na Facebooku --> klik na Mali sladkosned
čin čin :)
čin čin :)
Ni komentarjev:
Objava komentarja