Tudi doma narejene Rafaello kroglice so slastne, kajne? Ampak,
ko se enkrat lotite njihove priprave (govorim o tistem klasičnem receptu) vam zna vzeti tek in hitro se v naše misli
prikradejo tisti tihi glasovi, ki nas sprašujejo, če se res nameravamo basati z
vsem tem maslom in sladkorjem. Ne, ne bom se delala popolne, ker sem tudi sama
v klubu tistih, ki z veseljem posežejo po sladkem in kaloričnim Rafaelicam ne zamerim nič drugega kot njihov vpliv name.
Kakorkoli, odlična alternativa klasičnemu receptu za
omenjene kokosove kroglice je nastala par tednov nazaj. Priprava je izjemno
hitra, ne vključuje posebnega packanja (razen oblikovanja kroglic), recept ne
vsebuje glutena ali mlečnih izdelkov, zanj pa so potrebne le tri sestavine.
Let's do this!
Sestavine za cca 16 kroglic:
200g Bio sladke kokosove kreme (Hofer)
60 g mletih mandljev
100 g kokosa
Sestavine med seboj premešamo. Če se nam masa zdi preredka
dodamo kokos ali mlete mandlje.
Oblikujemo poljubno velike kroglice, jih naložimo na krožnik
in postavimo v hladilnik za kakšno uro. Po želji jih lahko oblijemo tudi s
čokolado ;)
Pa sladek tek!
Se vidimo na Facebooku? Pridruži se s klikom --> Katja in mali sladkosned
Ni komentarjev:
Objavite komentar