Blog z recepti in motivacijskimi zapisi

četrtek, 18. januar 2018

Mami kuha: hitro, enostavno in okusno


Mamice smo talentirane za mnogo, mnogo zadev. Ena izmed teh je tudi ohranjati polne želodce našega podmladka (in svojega in partnerjevega).

Ker pa se nam včasih časovno malce zakvačka ali smo brez idej sem pripravila izbor naših najljubših jedi, ki se pripravijo hitro, enostavno in so zelo okusne.

Najboljša ideja, nasvet je, da imamo zalogo v skrinji. Ta nas reši marsikatere zagate. Sama najraje pripravim omako bolognese, čufte, golaž in podobno v malo večji količini in nato ostanek pospravim v zamrzovalno omaro. Tako prihranimo čas (in živce) ;)
Hitro oz. preprosto se pripravi tudi npr. segedin, ričet in druge jedi na žlico, tunini polpeti...


Spodaj lahko najdete par idej in kakšen recept za slastno kosilce:


Odščipanci z grahovim pirejem
Špageti s piščancem, mocarelo in rukoloPorova ali blitvina pita s skuto z bešamel-sirovo omakoRižota: z gobami, mesom, zelenjavo...
Lazanja
Zeleni špageti z rikoto in parmezanomKremne juhe (grahova, česnova, korenčkova, porova, bučna...): zelenjavne juhe

Kadar pripravim juho ali obaro pa zraven spečem še palačinke, kakšno enostavno skutino pecivo s sadjem, carski praženec ( navaden, bananin carski praženec), biskvitno omleto s sadjem ali skuham borovničeve ali marelične cmoke.
Obara: piščančja, telečja...


Več idej pa lahko spremljaš tudi z všečkanjem strani na Facebooku --> Katja in mali sladkosned


Lahko pa še vedno kosilo skuha tudi ati, zakaj pa ne. Moj dragi najraje pripravi nekaj iz svojega homemade jajčkastega žara: Kosilo izpod peke iz doma narejenega žara


Kaj pa vi najraje kuhate?

Pa dober tek ;)

Ni komentarjev:

Objavite komentar