Blog z recepti in motivacijskimi zapisi

ponedeljek, 5. februar 2018

Kako naj spečem lepo torto?


Vse najboljše!

Pretekle dni sem pekla tortico za malega, luštnega fantka. Za prijateljičinega sinčka. Moram priznati, da me je bilo kar precej strah sprejeti to nalogo in, da sem čutila res veliko odgovornost na svojih ramenih. 

Speči nekaj, za tako pomemben dogodek, kot je otrokov rojstni dan ni mačji kašelj in ves čas sem razmišljala kako naj zadevo izpeljem, da bo torta okusna in luštna.

Največji izziv mi je predstavljala okrasitev in izgled celotne torte. Okusi, ti mi že štimajo in ne delajo večjih preglavic. A ker nisem ravno neka umetnica me je resnično skrbelo kako bo izpadel končni izdelek. Iz tega razloga sem pregledala Pinterest po dolgem in po čez in si nekaj idej tudi shranila, a občutek, da to ni to je še vedno ostajal zakoreninjen v mojem prepričanju.

Zato sem še enkrat premislila zadevo, malo poguglala in našla njo. Nino :) ne samo, da je carica, ženska, ki kar poka od pozitivne energije ampak je tudi izjemno talentirana na področju peke in vsem kar spada zraven. S svojim biznisem me je popolnoma navdušila, saj je rešila mnoge takšne, meni podobne amaterje kar se tiče izgleda hrane. Po pregledu njenega dela sploh ni bilo več niti kančka dileme. Torto bom spekla takšno kot sem si zadala, okrasila pa jo bom s pomočjo jedilnega tiska! Pa je bila težava rešena :)

Kako je to izgledalo?

Malčkova želja je bila, da bi na tortici kraljeval mucek. Ker sem vedela, da mi ga ne bo uspelo narisati (oz bi mi ga, a je vprašanje koliko mačka bi bilo v njem) ali oblikovati iz tičine mase, sem se z Nino, ki jo najdete pod imenom Partypek dogovorila, da bo s svojim kvalitetnim tiskom ustvarila točno takšnega mucka, kot ga imajo pri slavljencu doma. Rezultat je bil ljubek črn muc, ki je izgledal več kot realistično. Res waaaaw, waw!

Jedilni tisk me je hitro navdušil iz več razlogov:

Ker je kvaliteten,
ker res lepo izpade na torti,
ker lahko natisneš res karkoli se spomniš in,
ker nimaš z njim veliko dela (ne rabiš npr. vklopiti umetniške žilice (ali jo potegniti iz glooobine svojega uma) ali se učiti ure in ure izdelovanja figuric, ki na koncu pristanejo v smeteh ob -80% živcev in kar mi je bilo še bolj pomembno – ni potrebno iskati po desetih različnih trgovinah materiala za okrasitev torte.
Pa še zelo je ugodno :)

Kakšnega okusa je bila nastala tortica? Polovica je bila čokoladno – malinina, polovica pa sadna z vanilijevo kremo.

Biskvit, ki vedno uspe spečem po tem receptu (primeren je za velikost torte dimenzije 26 cm)

Sestavine:

4 jajca
7 žlic sladkorja
9 žlic mleka
9 žlic stopljenega masla
9 žlic moke
Žlička vanilijeve arome
1 pecilni prašek
Ščep soli
Kakav – da je biskvit temen (lahko izpustite)

Postopek:

Jajca ločimo. Beljake in ščep soli stepemo v sneg. Rumenjakom dodamo sladkor in vanilijevo aromo in jih stepemo. Nato jim dodamo mleko, stopljeno maslo in po želji kakav (če želimo temen, kakavov biskvit). Počasi v zmes vmešamo še moko skupaj s pecilnim praškom in sneg beljakov. Biskvit pečemo na 170 stopinjah približno 20 minut (a ker se pečice med seboj razlikujejo vseeno preverimo kdaj je ta pečen).
Pečen biskvit prerežemo na pol in sestavimo trto po svojem okusu. Ideje za različne kreme lahko najdete tudi tukaj -> Kreme za sladice.

Torto sem nato po vrhu premazala z masleno kremo z belo čokolado, ker sem nanjo položila tičino maso. Ta namreč ne sme priti v stik s kakšno mokro tekočino, ker je lahko posledica precej žalostna. Do konca pa sem torto oblekla v stepeno smetano. 

Tako oblikovana tortica je čakala samo še finalno okrasitev, ki pa jo lahko vidite spodaj na slikici. Je ali ni? :) Mislim, da je Nina svoje delo opravila z odliko. Res ne vem kako bi torta izpadla brez njenega tiska, hjoj :P


Takole pa so izgledali moji začetki: :P
Se opazi razlika?


Partypek pa me je navdušil še z nečem. A izdam s čem? S topperji za na torto, ki sem jih iskala že kar nekaj časa. In s tem me je rešila še ene skrbi…Kaj bo kraljevalo na moji poročni torti, hihi. Samo napis si še moram izmisliti ;)


Cake topperji

Torte okrašene z jedilnim tiskom

 Katja in mali sladkosned tudi na Facebooku :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar