nedelja, 15. april 2018

Puhasti mafini s čokoladno sredico


Puhasti in slastni mafini :)

Je situacija z ogromnim številom čokoladnih jajčk, ki so ostala od velike noči in kar ne poidejo, kaj poznana? No pri nas je. Vsako leto isto.
Nekaj časa smo te sladke jajčaste kroglice še pridno zobali, nato se nam je pa ustavilo. Ker hrane res ne maram metati stran pa jo po navadi recikliram. Tako so te dni prišla na vrsto vsa majhna in malo večja čokoladna jajčka. Iz njih so nastali slastni, dišeči in res mehki mafini, ki jih je zmanjkalo kot za stavo.

Priprava je hitra in zares enostavna, tako, da z njimi res ni dosti dela. Vse kar potrebujemo je:

Za 15 mafinov:

130 g masla
100 g mlečne čokolade (ali čokoladnih jajčk)
110 g rjavega sladkorja
sok 1/4 pomaranče
2 jajci
1 navadni jogurt
180 g moke
1 pecilni prašek
15 čokoladnih jajčk

Postopek:

Maslo stopimo in vanj vmešamo čokolado oziroma čokoladna jajčka. Še topli čokoladi in maslu dodamo sladkor in mešamo, da se sladkor lepo raztopi. Ko se gosta tekočina malce ohladi ji dodamo jajci, sok pomaranče, jogurt in na koncu še moko skupaj s pecilnim praškom.
Dobro premešamo in maso razporedimo v pekač za mafine (v papirnate modelčke za mafine).
V vsak prostorček damo eno žlico mase. Na sredino vsakega pa še po en čokoladni jajček, ki ga z maso skrijemo, da bo ostal lepo na sredini. Po vrhu lahko mafine posujemo še z čokoladnimi kapljicami.




Pečemo na 180 stopinjah 15-20 minut.
Ko so mafini pečeni, počakamo, da se ohladijo nato pa se z njimi posladkamo :)



Pa sladek tek ;)
Več pa lahko spremljaš tudi na Facebook strani Katja in mali sladkosned

Ni komentarjev:

Objavite komentar