Blog z recepti in motivacijskimi zapisi

nedelja, 3. junij 2018

Veganski čokoladni mafiniUgotavljam, da nisem spisala ene objave, recepta, že skoraj dva meseca. Razlogi za to so...hja....so, veliko jih je in zelo so različni.

Služba, družina, planiranje poroke, iskanje trenutkov, ki jih izkoristiš za šport, pa tisti, ki jih nameniš prijateljem in partnerju. Žal trenutkov, ki jih res izkoristiš sama zase ni več veliko. Pa jih moraš najti, za svojo dušo, da te ohranja takšno kot si.

Takšno je življenje, napolnjeno s številnimi utrinki, ki ga delajo polnega.
Življenje...
To zna biti takšno, da imaš včasih časa čisto preveč, za izvoz. Zdaj se mi namreč kolca po študentskih letih, ko so me vsi opominjali, da so zares najlepša leta, ki jih imaš možnost doživeti. Brezskrbna, zabavna, nabita z družbo in osredotočena na svoje bistvo.

Življenje po faksu pa je drugačno. Pa zato nič manj lepo, samo drugače si ga je treba znati organizirati.

In evo me, čeprav ni bilo nekaj časa o meni ne duha ne sluha sem tu. Odločena, da splavam čez vse kar me preseneti, še vedno brcam. Ko pride do trenutka, ko včasih ne najdem niti minute zase in imam slabo vest, ker je tam nekje moj blogec, ki sameva se spomnim zakaj sem ga začela pisati. In rečem lahko, da sem zaradi njega in vsega kar je ta potegnil s seboj dosegla tisto kar sem si želela :)
Kaj več pa v prihodnjih dneh, ali tednih ;)

Pa še recept za veganske čokoladne mafine :)
Testo lahko služi tudi kot biskvit za torto, ki jo obložiš s stepeno rastlinsko kremo kateri dodaš sladkor, borovnice, čokolado in želatino ali agar agar :)

Veganska čokoladna tortica :)


Za  10 mafinov potrebujemo:

180 g moke
80 g sladkorja
pol vrečkice pecilnega praška
3 žlice olja
2 dcl riževega napitka z okusom mandljev
kakav po okusu
2 žlički egg replacerja zmešanega z 60 dcl vode (predvidevam, da bi dosegla podoben, če ne celo enak učinek, če bi uporabila koruzni škrob zmešan z vodo)
Možni dodatki: na drobno nasekljani datlji, suhe slive, fige ali pa preprosto nasekljana čokolada :) ti naredijo poln okus.

Postopek:

Suhe sestavine zmešamo in jim dodamo mokre. Masa mora biti tako gosta, da počasi pade z žlice v papirnate modelčke za mafine.
Pečemo jih 20 minut na 180 stopinjah.

Pa sladek tek ;)

Ni komentarjev:

Objavite komentar