Blog z recepti in motivacijskimi zapisi

nedelja, 30. september 2018

Simpl presna ruladaKo človeka zagrabi želja po sladkem, a se je pred kratkim odločil, da nekaj slabih razvad brcne iz navade je včasih potrebno stuhtati nekaj alternativnega. Nekaj kar utiša željo po sladkem, je zdravo, a vseeno zelo okusno in JE nadomestek za skušnjave, ki so sicer zapakirane v vijolične ovitke s prisrčno kravico.

Res sem nepoboljšljiv sladkosned, res. A zadnje čase opažam, da mi ves ta sladkor ne naredi nič dobrega. Težak občutek v želodcu, čudno počutje in utrujenost so po moji diagnozi en od stranskih učinkov prenajedanja s sladkimi dobrotami, ki telesu pravzaprav nič kaj dosti ne koristijo.

Ob občutku, da nujno potrebujem nekaj sladkega si zato na hitro zmešam oreščke in suho sadje s kakšnim dodatkom in želja je uresničena.

Da niso vedno samo tortice ali kroglice, sem tudi rulado spremenila v presno in rezultat je bil slasten.

Porabila sem:

300g praženih mletih lešnikov
200g datljev
pol dcl vode
2 žlici presnega kakava
1 rebro stopljene veganske čokolade
po potrebi še nekaj dodatnih gramov mletih lešnikov

arašidovo maslo

Datlje zmiksamo z vodo. Dodamo kakav in stopljeno čokolado. Na koncu v pasto vmešamo še mlete lešnike. Če je zmes preredka dodamo mlete lešnike (ali mandlje). Masa se ne sme prijemati na roke. Tako namiksano "testo" na peki papirju oblikujemo v kvadrat (cca 20 cm x 10 cm) in ga premažemo z arašidovim maslom. Meni ga je zmanjkalo zato na sliki  izgleda tako ubogo. S pomočjo peki papirja zavijemo rulado in jo pustimo v hladilniku kakšno uro ali dve.
Nato narežemo in se posladkamo ;)

Najdeš me tudi na Fb - > Katja - hrana in zapisiNi komentarjev:

Objavite komentar