torek, 15. januar 2019

Malinina torta z Nutello brez pečenja





Mljask :)
Po dolgem premoru je bilo več kot potrebno presekati to pavzo s torticami, zato sem se kar na hitro odločila, da pripravim nekaj takšnega kar mi ne bo vzelo preveč časa in s sestavinami, ki sem jih imela na zalogi.

Tortico sem pripravila v eni uri, brez peke in brez posebnega packanja (če izvzamem miksanje malin), malce pa je potrebno počakati, da se torta ohladi. S pripravo sem začela okoli 17 ure, ob 21h sva jo že mljaskala.  Torto sva skoraj celo pojedla z Rokom sama, ker se nama je v tistem trenutku očitno zdelo, da bova kaznovana, če jo ne zradirava do konca. No, kakšen kos pa je priletel tudi v druga, sladkega željna, usta ;)

Recept pa...

Piškotno dno:

300 g kukijev s čokoladnimi kapljicami
2 žlici čokoladnega namaza (jaz sem kombinirala 1 žlico Nutelle in žlico mlečne Linolade)
110 g stopljenega masla

Piškote zmeljemo, jim dodamo čokoladni namaz in stopljeno maslo. Zmes dobro premešamo in položimo na, s peki papirjem obložen okrogel tortni model s premerom 22 cm. Ne pozabimo na tortni obod.

Čokoladna krema:

200 g kremnega sirčka (uporabila sem od Milbone clasic cream spread iz Lidla, lahko pa uporabimo kakšen drug klasičen kremni sir npr. Philadelphia)
5 žlic Nutelle

Kremni sir in čokoladni namaz zmešamo in z njim premažemo piškotno dno.

Smetanovo maskarponejeva krema:

200 ml sladke smetane
250 g maskarponeja
80 g sladkorja v prahu
1 vanilijev sladkor
1 vrečkica želatine v prahu

Sladko smetano stepemo in ji primešamo maskarpone. Dodamo sladkor, vanilijev sladkor in želatino, ki jo pripravimo po navodilih z embalaže.
Kremo namažemo po prejšnji plasti in torto postavimo na hladno za kakšno uro ali dve (toliko, da postane na otip trdna).

Vmes pripravimo malinin žele.

Potrebujemo 400 g zmrznjenih malin.
1 vrečkico želatine
Malo vode
Sladkor po okusu (jaz sem dala 3 žlice rjavega sladkorja)

300 g malin z nekaj vode ali soka (cca 1,5 dcl – 2 dcl) zmiksamo in precedimo skozi cedilko, da se znebimo zrnc. Gosto tekočino (ki je pride okoli 4 dcl) zavremo in ji primešamo želatino (vrečkico želatine prelijemo s 4 žlicami hladne vode, premešamo in pustimo 10 minut, da nabrekne, nato jo vmešamo v vročo tekočino). Ko se malinin sok nekoliko ohladi mu dodamo 100 g celih malin in pustimo, da se bodoči žele ohladi. Vmes ga parkrat premešamo. Ko je dobro ohlajen ga počasi, po žlicah prelijemo po ohlajeni torti in pustimo še kakšno uro v hladilniku.




To je to, pa sladek tek :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar