ponedeljek, 11. februar 2019

Bogati testeninski metuljčki


Slastni testeninski metuljčki, ki vam bodo zagotovo všeč, ker je priprava te jedi tako zelo enostavna, okus pa naravnost slasten.
Občasno si za večerjo naredimo metuljčke, ki jih zmešamo z zabeljenimi krušnimi drobtinicami in žlico paradižnikove mezge, posujemo jih pa z naribanim sirom. 

Tokrat pa sem se odločila, da malce improviziram in porabim tiste sestavine, ki jih je potrebno čim prej spraviti v promet, da se jih ne zavrže po nepotrebnem.
Končni rezultat je res okusna jed, ki tudi izgleda prav prijetno. Če se ob serviranju še dodatno poigrate z dekoriranjem pa lahko ta preprosta jed izpade prav poželjivo :) kot takšna je primerna tako za pripravo hitrega kosila po službi ali pa kot prijetna večerja kadar imamo na obisku dobre prijatelje.

Za pripravo potrebujemo
Za 3 osebe

250 g piščančjih prsi
1 manjši por
1 manjši korenček
2 stroka česna
5 žlic sojine omake (meni je najboljša iz Lidla) 
1 paradižnik
Pest rukole
1 avokado
Začimbe: sol, poper, sladka paprika, paradižnikova mezga
Olivno olje
Semena (sončnična in bučna)
Pol vrečke testenin v obliki metuljčkov

Postopek
Piščančje prsi narežemo na manjše kocke, jih posolimo, popopramo po občutku, dodamo četrt žličke sladke paprike in nasekljan česen ter tri žlice paradižnikove mezge. Dobro premešamo in popečemo na olivnem olju. Ko je meso še rožnato mu dodamo na kolobarje narezan por in na manjše kocke narezan korenček. Dobro premešamo in počasi pečemo. Ko meso spremeni barvo, sestavine prelijemo s sojino omako in dodamo 1 dcl vode. Posodo pokrijemo in jed dušimo. Po cca 10 – 15 minutah jedi dodamo na kocke narezan paradižnik in po potrebi še malo vode, toliko, da dobimo malce omake. Kuhamo še nekaj minut nato pa piščancu dodamo prej kuhane metuljčke. Jed dobro premešamo, ji dodamo na kocke narezan avokado, svežo rukolo, po želji parmezan ali nasekljan peteršilj.
Ko jed serviramo jo pred tem posujemo s semeni.
Pa dober tek :)
Več pa lahko spremljaš na Facebook strani --> Katja in mali sladkosned

Ni komentarjev:

Objavite komentar