sreda, 13. februar 2019

Cake popsi - trije okusi



Valentinovi cake popsi <3

Cake popsi so tako zelo ljubki, da nas prsti prav zasrbijo, ko jih zagledamo. Čeprav je njihova priprava malce zamudna, se vseeno splača vsake toliko žrtvovati malce časa in z njimi razveseliti bližnje.

Običajno kadar se lotim mini okroglih tortic na palčkah, napravim enoten okusi. Tokrat pa sem biskvit razdelila na tri dele in pripravila popse s tremi okusi.

Biskvit skoraj vedno spečem na enak način ne glede na to ali ga uporabim za torto, rulado ali pa ga samo namažem z marmelado in polijem s čokolado. Tak biskvit je mehek in res slasten.

Zanj potrebujemo:

4 jajca
150 g sladkorja
Žličko vanilijeve arome
1 dcl stopljenega masla
1 dcl mleka
200 g moke
Pol vrečke pecilnega praška

Jajca in sladkor penasto stepemo. Dodamo vanilijevo aromo, stopljeno maslo in mleko. Na koncu počasi vmešamo še moko skupaj s pecilnim praškom.
Biskvit vlijemo v pomaščen pekač in pečemo na 180 stopinjah približno 20 minut. Če je biskvit pečen lahko preverimo tudi tako, da vanj zapičimo zobotrebec ali nožek. Če na njem ostane sled, pustimo biskvit še par minut v pečici.

Ko je biskvit pečen ga ohladimo in razdelimo na tri dele in razdrobimo. Vsak del tehta približno 200g.

1.  V prvi del biskvita vmešamo stopljeno 100g Milko z malino in 1 žlico maskarponeja. Zmes dobro premesimo in oblikujemo kroglice poljubne oblike. Na sredino vsake kroglice lahko damo zamrznjeno malino. Ta zares naredi poseben efekt ob ugrizu.
Kroglice postavimo na hladno in pustimo, da se malo strdijo.

2. V drugi del biskvita zmešamo 20 g stopljenega masla kateremu dodamo sok 1 limone in eno žlico sladkorja. Prav tako oblikujemo kroglice in jih postavimo na hladno.

3. V tretji del biskvita pa vmešamo 120g stopljene temne čokolade in žlico arašidovega masla. Spet oblikujemo kroglice in jih postavimo na hladno.

Medtem, ko se kroglice hladijo stopimo belo (ali mlečno, temno) čokolado. Jaz sem uporabila 300g bele Milka čokolade in jo počasi topila nad paro, skupaj z parim žlicami sladke smetane.

Ko je čokolada stopljena vanjo pomočimo del palčke za cake popse, jih potisnemo v kroglice in zopet postavimo na hladno. Tako se čokolada strdi in nam omogoča lažje pomakanje celotnih kroglic v čokolado (da nam ne padejo dol s palčk). 
Ko se čokolada na palčkah strdi pomočimo v stopljeno čokolado, eno po eno, celotno kroglico in jo zapičimo v podstavek za cake popse (beri kocko stiroporja). Po želji okrasimo in pustimo, da se čokolada strdi.

Pa sladek tek in naj bo Valentinovo polno ljubezni (tako kot vsak drug dan) :) <3

Več pa lahko spremljaš tudi ba fb strani - > Katja in mali sladkosned

Ni komentarjev:

Objavite komentar