ponedeljek, 25. februar 2019

Kremna juha z grahom in koruzo



Kadar smo s časom na kratkem, pa si kljub temu želimo privoščiti nekaj toplega, pripravim kakšno kremno juhico, ki jo obogatimo z zlatimi kroglicami ali pa jo povečerjemo kar s kosom kruha.

Kadar pa je juha nekako glavna jed za kosilo, podkrepimo želodčke po njej še s kakšnim carskim pražencem ali palačinkami :)


Sestavine za juho:

3 srednje veliki krompirji
skodelica graha
skodelica koruze
sol
poper
peteršilj
česen
voda
sladka smetana
maslo

Postopek:

Krompir olupimo in narežemo na manjše kocke. Žlico masla razpustimo v posodi in na njem na hitro popražimo krompir - toliko, da pridejo vse stranice v stik z maslom. Nato krompirju dodamo grah in koruzo in zalijemo s pol litra vode. Začinimo po okusu s soljo, poprom in česnom (uporabila sem tistega v prahu, sveži nasekljan pa je še boljša izbira). Kuhamo toliko časa, dokler ni krompir mehek.

Jed nato spasiramo s paličnim mešalnikom in ji dolijemo vodo do želene gostote. Dodamo še dve ali tri žlice sladke smetane, po želji lahko tudi kislo smetano in nasekljan svež peteršilj.

Pa dober tek :)

Ni komentarjev:

Objavite komentar