ponedeljek, 04. marec 2019

Mini tortice z luknjo




Naši pustni krofki so letos izgledali malce drugače.
Da so bili takšni kot so bili, je krivo predvsem dejstvo, da smo se že pred samim pustom najedli običajnih krofov in smo si zaželeli nekaj drugačnega. Nekaj s kremo in s čokolado. Pa jagodami, čisto tako, za okras.

Ker so pri nas doma tortice zelo priljubljene sem se odločila, da naredimo kar mini tortice iz krofkov. In še gostje so kar pogledali kaj sem prinesla na mizo, če pa sem jih povabila na krofe :)

Pekač za peko ameriških krofkov je tako končno dobil svojo priložnost, da se izkaže.

Testo za krofke (18 kosov):

2 jajci
90 g sladkorja
180 g kisle smetane
1 dcl stopljenega masla (ali olja)
1 dcl jagodnega soka (običajno dam mleko, pa ga je zmanjkalo)
100 g moke
Pol pecilnega praška
5 zmletih Neo keksov (izgledajo kot Oreo keksi)
1 žlica grenkega kakava

Jajci in sladkor penasto zmešamo. Dodamo kislo smetano, stopljeno maslo, sok ali mleko. Na koncu v zmes vmešamo še moko skupaj s pecilnim praškom, kakav in zmlete Neo kekse.
Prostorčke za ameriške krofe napolnimo malce pod rob in pečemo na 180 stopinjah okrog 7 minut.
Ko so krofki ohlajeni jih prerežemo in na spodnji del biskvita nabrizgamo kremo, ki jo naredimo iz:

1 stepene sladke smetane
250 g maskarponeja
1 Kremfixa
3 žlic mlečne Linolade

Na spodnji del krofka položimo zgornjega in jih prelijemo najprej z 100 g stopljene temne čokolade nato pa še 100 g stopljene bele čokolade. Stopljeno čokolado sem po krofkih brizgala z navadno gospodinjsko vrečko, kateri sem odrezala majhen rob.  Čokoladne krofke posujemo s kakšnim zdrobljenim Neo keksom in okrasimo z mini smarties bonbončki  ter postavimo na hladno.




Iz ostanka kreme in Neo piškotov pa lahko pripravimo sladico v lončku. Seveda skupaj z jagodami :)


Pa dober tek :)

Spremljaj me na Facebooku. S klikom na ->Katja in mali sladkosned

Ni komentarjev:

Objavite komentar