Blog z recepti in motivacijskimi zapisi

sreda, 10. april 2019

Otroški voziček: kupiti novega ali obdržati starega?
Ko sva kupovala voziček za prvega otroka sem bila, iskreno, kar malce v stiski. Seveda sem si želela takšen voziček, ki bi bil kvaliteten in lep in, ki bi mi vzel dih, ko bi ga zagledala. Nato pa sem ugotovila, da bi za takšno ceno pravzaprav lahko kupila manjši, rabljen avto, ki bi mi verjetno služil dlje časa kot pa otroški voziček. Glede na situacijo, ki se je vrtela tri leta nazaj pa si takšnega prevoznega sredstva za otroka niti nisva mogla privoščiti, zato sem gledala rang, ki je bil še vedno v okviru najinih zmožnosti.

Kupila sva voziček, ki nama je bil v tistem obdobju všeč, ki je bil primeren za vse terene in katerega je moj dragi požegnal kot najbolj funkcionalnega od vsega kar sva videla. Cena je bila primerna in odločila sva se za nakup.

No, ko se je otrok rodil pa se je zgodil scenarij, ki je bil zame vse drugo kot pričakovan. Otrok se je vožnji v vozičku upiral na ves glas in z vsemi štirimi. Bila sem šokirana. Da sva naredila samo kratek sprehod je bil potreben do potankosti izdelan plan, ki je zajemal vse mogoče faktorje. In nosilko v košari, saj se otrok zares ni maral voziti. Ves čas sem se spraševala zakaj se mi to dogaja in kaj počnem narobe. Poslušala sem kako ga moram prisiliti in, da se bo že sprijaznil. Nisem hotela, da se sprijazni, želela sem si, da bi se imel fajn. In, da bi v sprehodih uživala tudi sama. Tako sem bila jaz tista, ki se je sprijaznila, da niso vsi za vse in spremenila sprehode v pohode.

Sedaj, ko pričakujemo drugega otročka sem se ob pogledu na voziček spraševala kaj narediti. Ga prodati in kupiti drugega? Kakšna je ekonomska računica tega dejanja? Hoditi po trgovinah in raziskovati? Pregledati bolho in kupiti rabljen voziček? Obdržati tega, ki ga imam?

Z Rokom sva šla v dve trgovini in bila sem strašno ponosna na naju, ker sva točno vedela kaj gledati in kaj od vozička pričakujeva po izkušnjah, ki sva jih pridobila z Martinom. Selekcija ni bila težka in po izračunu in dveh dneh tuhtanja sem se odločila, da vozička, ki ga imava ne bova prodala, ker je bil funkcionalno tako pred tistimi razstavljenimi v trgovini, da bi mi bilo zares škoda dati 600€+ za takšno zadevo.

Me je pa mučil izgled. Zelo. Želela sem si, da bi bil drugačen. Da bi bil vseeno malce punčkast ampak še vedno nevtralen. Mamice si želimo nekaj tudi za svojo dušo.

Raziskovala sem kako je s predelavo vozička in ugotovila, da je ta mogoča ampak se kasneje za to nisem odločila, ker sem ugotovila, da lahko za 65€ dobim novo košaro in jo namestim na staro ogrodje. Če torej že imate voziček in komplicirate glede izgleda kot sem jaz, si poglejte ali obstaja možnost nakupa dodatkov. Lahko pa kupite rabljen voziček, obdržite ogrodje in kupite novo košaro ali športni del. Na trgu so tudi podloge in ogromno ostalih zadevic, ki se jih lahko pokombinira. Na tak način se da prihraniti, še vedno pa dobiti nekaj novega in potešiti svojo željo po skoraj novem vozičku.

Odločila sem se za sivo košaro.

Da pa je postala ta malce drugačna in unikatna sem prosila Teo, ki ustvarja pod imenom Teamigurumi, če mi skvačka nekaj belih in roza rožic. Punca je bila takoj za stvar, mi poslala par vzorcev po katerih sem se odločila in v dveh dneh dobila paketek.  Prepričana sem, da bi ustvarjalka izdelala še razne druge ljubke zadevice, ki sem jih imela v mislih, npr. pentljice, metuljčke ali zvezdice, ampak so zmagale rožice. Voziček mi je sedaj tako simpatičen in poseben, da sem zares zadovoljna – nad izgledom, praktičnostjo in nad odločitvijo, da nisem podlegla klasičnemu potrošništvu, ki do bodočih mamic zares ni prijazen, saj zahteva stalno kupovanje stvari, ki v resnici niti niso nujno potrebne.

Vem tudi nova košara, ki sem jo kupila ni bila potrebna, ker sem imela tako malo rabljen vozek ampak naj poudarim, da tudi zadovoljstvo nosečke in bodoče mamice nekaj velja :P

Seveda se vsaka mamica odloča po svojih zmožnostih in željah. Želim le povedati, da obstaja poleg nakupa novega vozička tudi možnost predelave in osvežitve starega ali pa se ga le polepša s kakšnim dodatkom, ki nastane izpod spretnih rok ustvarjalcev.

Zdaj bomo pa videli ali se bo nova članica kaj raje vozila kot naš prvorojenec. Držite pesti ;)


Spremljaš me lahko tudi na Facebooku: Katja in mali sladkosned

Ni komentarjev:

Objavite komentar