petek, 31. maj 2019

Narastek iz prosene kaše s suhimi slivami


Prosena kaša je ena izmed zelo zdravih jedi, ki bi se lahko večkrat znašla na našem jedilniku.
Lahko jo pripravimo na veliko različnih načinov, od slanih do sladkih. 

Danes sem se lotila priprave narastka iz prosene kaše v katerega sem vmešala suhe slive in jabolka. Za zdravo malico in zajtrk ;)

Prosena kaša je izredno hranljiva in je odlična v boju proti težavam s prebavo – zlasti v kombinaciji s suhimi slivami in probiotičnim jogurtom ;)
Prav tako pa naj bi pripomogla k lepših in močnejšim lasem in nohtom.

Zato, akcija!


Potrebujemo (za 8 oseb):

300 g prosene kaše
1 liter mleka (ali rastlinskega napitka)
Žlico masla
Ščep soli


4 jajca

1 vanilijev sladkor
5 žlic trsnega sladkorja
200 g suhih izkoščičenih sliv
2 jabolki


Postopek:

Proseno kašo skuhamo v mleku skupaj z maslom in ščepom soli. Kašo kuhamo približno 20 minut in jo med kuho na srednjem ognju večkrat premešamo, da se nam ne prime na dno posode. 
Ko je kuhana jo ohladimo.

Jajca ločimo. Rumenjake stepemo skupaj s sladkorjem, beljake pa stepemo v sneg. V ohlajeno proseno kašo najprej vmešamo puhasto stepene rumenjake nato pa še sneg. V maso vmešamo 2 naribani jabolki in suhe slive (ki jih narežemo na polovičke).

Kašo vlijemo v pomaščen pekač in pečemo na 180 stopinjah približno 40 minut.

Narastek lahko postrežemo samostojno ali pa s kepico vanilijevega sladoleda, vanilijevo kremo ali pa jo pomalicamo skupaj z navadnim jogurtom.




Dober tek :)

Podobna tema: Rižev narastek

Ni komentarjev:

Objavite komentar