nedelja, 05. maj 2019

Polnjeni ravioli s piščančjo omako iz pečice



Če pravkar razmišljaš kaj skuhati in se ti niti ne sanja je mogoče tukaj ena ideja zate. Gre za enostavno jed, ki je naravnost slastna in na nek način malce posebna.

Priprave se lotiš tako, da najprej pripraviš piščančjo omako z bučkami:

za to potrebuješ:

300 g piščančjih prsi
1 bučko
1 smetano za kuhanje
sol, poper, sladka paprika, česen, paradižnikova mezga
olivno olje

Piščančje prsi narežemo na manjše kocke in ji posolimo, popopramo, posujemo s ščepcem sladke paprike in začinimo z nasekljanim strokom česna. Dodamo še tri žlice paradižnikove mezge in dobro premešamo. Piščančje kocke popečemo na olivnem olju. Ko postane meso zapečeno z vseh strani (po 5 minutah) mu dodamo narezano bučko in 1dcl vode. Ko se bučke zmehčajo jed prelijemo s smetano za kuhanje in posujemo z nasekljanim peteršiljem.

Na tej točki lahko omako uporabimo za prilogo rižu, skupaj s špageti, ajdovo kašo ali pire krompirjem.

Skuhamo raviole z rikoto in špinačo (ali s sirom) po navodilih na embalaži.
Torteline in ostale sestavine sem kupila v Lidlu.

Kuhane testenine naložimo v pekač in jih prelijemo s piščancem in omako. Dodamo na polovičke narezane češnjeve paradižnike in mini mocarelo. Jed nato posujemo z naribanim sirom in še par kroglicami mocarele.

Omaka s piščancem in bučkami

Tortelini z rikoto in špinačo





Pečemo na 180 stopinjah 15 minut oziroma toliko, da se sir lepo raztopi.

Pečeno jed posujemo s svežo rukolo in dodamo narezano redkvico.

Še par predlogov za jedi najdeš s klikom na link:


Pa dober tek 😊


Ni komentarjev:

Objavite komentar