Priprave se lotiš tako, da najprej pripraviš piščančjo omako
z bučkami:
za to potrebuješ:
300 g piščančjih prsi
1 bučko
1 smetano za kuhanje
sol, poper, sladka paprika, česen, paradižnikova mezga
olivno olje
Piščančje prsi narežemo na manjše kocke in ji posolimo,
popopramo, posujemo s ščepcem sladke paprike in začinimo z nasekljanim strokom
česna. Dodamo še tri žlice paradižnikove mezge in dobro premešamo. Piščančje
kocke popečemo na olivnem olju. Ko postane meso zapečeno z vseh strani (po 5
minutah) mu dodamo narezano bučko in 1dcl vode. Ko se bučke zmehčajo jed prelijemo
s smetano za kuhanje in posujemo z nasekljanim peteršiljem.
Na tej točki lahko omako uporabimo za prilogo rižu, skupaj s špageti, ajdovo kašo ali pire krompirjem.
Skuhamo raviole z rikoto in špinačo (ali s sirom) po navodilih na
embalaži.
Torteline in ostale sestavine sem kupila v Lidlu.
Kuhane testenine naložimo v pekač in jih prelijemo s
piščancem in omako. Dodamo na polovičke narezane češnjeve paradižnike in mini
mocarelo. Jed nato posujemo z naribanim sirom in še par kroglicami mocarele.
Omaka s piščancem in bučkami |
Tortelini z rikoto in špinačo |
Pečemo na 180 stopinjah 15 minut oziroma toliko, da se sir
lepo raztopi.
Pečeno jed posujemo s svežo rukolo in dodamo narezano
redkvico.
Vabljeni tudi k ogledu FB strani Katja - hrana in zapisi
Vabljeni tudi k ogledu FB strani Katja - hrana in zapisi
Še par predlogov za jedi najdeš s klikom na link:
Pa dober tek 😊
Ni komentarjev:
Objava komentarja