sreda, 21. avgust 2019

Panna cotta, ki vedno uspe




Panna cotta je klasika v italijanski kuhinji kar se tiče sladic. Najpomembneje pa je to, da je, poleg tega, da je slastna, tudi zelo enostavna za pripravo.
Vse kar potrebujemo je le pravo razmerje med sestavinami - da ni pretrda ali premehka in okusen preliv.

Sama omenjeno smetanovo sladico pripravljam takole:

Potrebujemo:

6 dcl sladke smetane
1 dcl mleka
5 lističev želatine
1 vanilijev sladkor
7 žlic sladkorja

Malinov ali borovničev preliv ali domačo jagodno marmelado

Postopek:

Sladko smetano in mleko zavremo, ogenj zmanjšamo in dodamo sladkor in vanilijev sladkor. Odstavimo z ognja in malce ohladimo, preden vanjo vmešamo lističe želatine, ki jih pripravimo po navodilih z embalaže.

Preden vlijemo sladko smetano v lončke jo dobro premešamo z metlico. Lončke nato postavimo na hladno, da se sladica strdi in jo prelijemo z domačo jagodno marmelado ali pa zmiksanimi in osladkanimi borovnicami oziroma malinami.



Pa sladek tek ;)

Ni komentarjev:

Objavite komentar