"Najboljše in najlepše stvari na svetu ne moremo videti ali se jih dotakniti. Lahko pa jih začutimo, začutimo z vsem srcem."
Blog z recepti in motivacijskimi zapisi
sreda, 21. avgust 2019
Panna cotta, ki vedno uspe
Panna cotta je klasika v italijanski kuhinji kar se tiče sladic. Najpomembneje pa je to, da je, poleg tega, da je slastna, tudi zelo enostavna za pripravo.
Vse kar potrebujemo je le pravo razmerje med sestavinami - da ni pretrda ali premehka in okusen preliv.
Sama omenjeno smetanovo sladico pripravljam takole:
Potrebujemo:
6 dcl sladke smetane
1 dcl mleka
5 lističev želatine
1 vanilijev sladkor
7 žlic sladkorja
Malinov ali borovničev preliv ali domačo jagodno marmelado
Postopek:
Sladko smetano in mleko zavremo, ogenj zmanjšamo in dodamo sladkor in vanilijev sladkor. Odstavimo z ognja in malce ohladimo, preden vanjo vmešamo lističe želatine, ki jih pripravimo po navodilih z embalaže.
Preden vlijemo sladko smetano v lončke jo dobro premešamo z metlico. Lončke nato postavimo na hladno, da se sladica strdi in jo prelijemo z domačo jagodno marmelado ali pa zmiksanimi in osladkanimi borovnicami oziroma malinami.
Pa sladek tek ;)
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
Ni komentarjev:
Objavite komentar