torek, 01. oktober 2019

Prigrizki za različne priložnosti


Ko dobimo obiske, rada na mizo postavim nekaj drugačnega od klasičnega narezka ali sklede piškotov.
Prav tako si katerega od spodaj naštetih prigrizkov pripravim tudi za večerjo ali za potešitev lakote med obroki.
Prigrizki so okusni in ne terjajo (vedno) gore časa za pripravo. To je pa precej pomembno, kajne?




POPEČENI TOASTI Z DOMAČIM TUNINIM NAMAZOM, Z RUKOLO IN KORUZO

Namaz: konzervo tune, 2 kisli kumarici, žlico majoneze in čajno žličko gorčice zmiksamo do gladkega. Dodamo lahko tudi kuhano jajce, sardelice...




BUČKINE PALIČICE

Bučko razpolovimo, polovički zopet razpolovimo in spet ponovimo vajo, da dobimo paličice. Slednje posolimo, povaljamo v moki, nato v razžvrkljanem jajcu in nazadnje še v drobtinah pomešanimi s parmezanom. Palčke položimo na peki papir in pečemo v pečici cca 15 minut na 170 stopinjah. Paličice ponudimo s ketchupom, tunino pomako ali kajmakom.





POPEČENI KRUHKI S ČIČERIKINIM NAMAZOM




POLŽKI Z BUČKINIM NADEVOM IN SIROM

350 g moke, kocka svežega kvasa, 3 žlice olivnega olja, 1,5dcl toplega mleka, ščep soli, pol žličke sladkorja, žlica mediteranskih začimb. Naredimo kvasec in zamesimo vse sestavine ter pustimo, da testo počiva eno uro. Ko vzhaja, ga razpolovimo in oba dela razvaljamo v pravokotnika in ju namažemo z nadevom. Zavijemo v "štrudelj" in narežemo na "polžke". Pečemo na peki papirju, v pečici na 170 stopinjah cca 20 minut.
Nadev: naribamo dve bučki, ju posolimo in podušimo skupaj z sesekljano čebulo na olivnem olju. Ohladimo in odcedimo. Ko namažemo nadev ga po vrhu posujemo z naribanim sirom.




GRISINI OVITI V PRŠUT S SIROM, OREHI IN GROZDJEM



KRUHKI S SIRNIM NAMAZOM IN DIMLJENIM LOSOSOM



ČEŠNJEV PARADIŽNIK Z MINI MOCARELO NA RUKOLI




PITA S SLANIM SIROM IN POROM

Vlečeno testo (500g,11listov, listi morajo biti tanki kot za burek) namažemo z nadevom iz 4 zmešanih rumenjakov, slanega sira in polovice stepenih beljakov. Po vrhu posujemo popražen por. Pito zavijemo, premažemo s preostankom stepenih beljakov in pečemo v pečici na 170 stopinjah.



KLASIČEN NAREZEK Z REDKVICO


PIŠČANČJI TAQUITOSI

Piščančja prsa začinimo in jih narežemo na tanke trakce. Trakce ovijemo v trikotnike (tortiljo prerežemo na 4 dele - trikotnike) iz koruzne tortilje, zavijemo od širšega dela proti ožjemu . Zavitke prebodemo z zobotrebcem in jih cvremo v segretem olju dokler ne postanejo zlate barve. Ponudimo s kajmakom, ketchupom ali nacho sirom.




Odličen prigrizek so tudi polžki z listnatim testom, na primer pizza polžki, česnov kruh in koščki sira ali pa slastna sadna nabodala, ki pritegnejo male in velike otroke :)

Še kak recept, zapis ali misel pa najdeš tudi na Facebook strani Katja in mali sladkosned (klik)

Se beremo :)


Ni komentarjev:

Objavite komentar