ponedeljek, 20. januar 2020

Puhast brokolijev narastek


Puhast narastek brez moke vam bo zagotovo všeč, zlasti, če ste ljubitelj zelenjave ali uživate jedi brez glutena.

Recept je zelo enostaven in zahteva le nekaj sestavin, ki jih lahko brez problema prilagodite lastnemu okusu.

Za narastek v velikosti tortnega pekača (premer 26 cm) potrebujemo:

3 jajca
300 g brokolija
100 g cvetače
Polovica Kajžarske klobase (ali Kranjske klobase ali hrenovke, lahko tudi popečena piščančja prsa) lahko pa jo tudi izpustite
100 g mocarele ali drugega sira
1 kisla smetana (180 g)
sol, poper

Brokoli in cvetačo operemo in narežemo na cvetke, ki jih skuhamo v slani vodi. Kuhamo jih 10 minut na srednjem ognju, toliko, da je zelenjava še rahlo čvrsta. Uporabimo lahko tudi drugo zelenjavo.

Posebaj skuhamo klobaso.

Rumenjake ločimo od beljakov in jih penasto stepemo. Dodamo sol in poper po okusu ter z žlico vmešamo še kislo smetano. Meni najbolj okusna je kisla smetana od MU.
Beljake stepemo v trd sneg, ki ga narahlo vmešamo v rumenjakovo maso.

Spodnji del pekača za torto oblečemo v peki papir, robove namažemo z maslom. Uporabimo pa lahko tudi steklen ali drug pekač.

Pokuhano zelenjavo razporedimo po pekaču. Počakamo, da se malce ohladi, nato jo prelijemo z jajčno zmesjo. Po celotni površini razporedimo nariban ali narezan sir in na kolesca narezano klobaso.

Pečemo na 180 stopinjah (program brez ventilacije) cca 25 minut. Ker je čas pečenja odvisen od pečice sproti preverjamo stopnjo pečenosti narastka.






Zraven narastka prija tudi skleda solate ali pa narastek ponudimo na posteljici od rukole.

Pa dober tek :)
Za več receptov in objav pa odklikaj na Facebook stran -> Katja - hrana in zapisi
Se beremo :)

Ni komentarjev:

Objava komentarja