Blog z recepti in motivacijskimi zapisi

ponedeljek, 3. avgust 2020

Daj se nasmejRes je, življenje ni pravljica. Če si to govorimo vsak dan.
In ja, življenje je res grozljivka, če si to vsakodnevno dopovedujemo.


Pravzaprav je veliko odvisno od nas. Vse, če dobro pomislimo. Ampak ljudje tega ne maramo slišati, še manj pa poslušati. Ker, če zgoraj napisanemu pritrdimo, to kar naenkrat pomeni, da smo za svoje življenje odgovorni. MI! Sami smo odgovorni za svoje življenje!
Krucifiks, kaj takega!

Kar naenkrat ne moremo več kriviti tega, da nismo rojeni pod srečno zvezdo, prav tako ni kriv šef, da smo naredili napako niti partner, da imamo uničen dan, pa tudi vzgojiteljica nima nič pri tem, da je otrok čisto zbezljal. Trgovka ni kriva, da je na blagajni zgužvana napetost, ki jo lahko režemo in tudi frizerka ne, da imamo grozno frizuro, še manj je kriv, za gnečo na cesti, voznik v sosednjem avtu, ki smo mu brez težav pokazali sredinec. Pa tako ponosno smo se pri tem počutili, da smo ga stisnili še naslednjemu, 70 letniku v trideset let stari kripi (kaj je pa rinil na cesto, če ne zna vozit, kdo mu je sploh dal izpit, pokažte ga, da jih napnem še njemu). Tudi zdravnik ni kriv, da smo bolni in tudi naša učiteljica v osnovni šoli nas po vsej verjetnosti ni zafrknila.

Pa tako radi si zatiskamo oči.

Jou, življenje ne bo nič drugačno, če se spremenijo vse naše okoliščine in vsi ljudje okoli nas. No, mogoče bo nekaj tednov bolje, potem pa nas bo tisto kar projeciramo spet ujelo. In življenje bo spet tako kot prej.
In spet bomo rojeni pod nesrečno zvezdo. In spet bomo iskali drugega krivca.
In to se bo, kot jara kača, vleklo dokler bomo to prtljago, s takim zanosom, vlekli z vsemi štirimi, s seboj.

Ne sodi, ne išči krivca, ne išči izgovorov! Sprejmi in živi – sedanjost, ne preteklosti in ne prihodnosti. Ta trenutek, ki ga imaš zdaj!

In veš kaj, svet bo kar naenkrat drugačen. In ljudje okoli tebe ne bodo več butalci in kislice in zoprnjad. In to ne bo zaradi tega, ker se bo spremenil kdo drug, ampak, ker boš našel tisto kar že dolgo iščeš – SEBE.

Daj se nasmej in verjemi, vse bo ok <3

#dajsenasmej
Bepop - glasbena skupina

Ni komentarjev:

Objavite komentar