sreda, 16. september 2020

Nutellin cheesecake




Danes je na sporedu BOŽANSKA sladica, ki res ni povohala ničesar zdravega ampak no, saj ni vsakodnevno na meniju, kajne? 


Pokonci jo drži tortni model premera 24 cm.


Spodnjo plast sestavlja: 

300 g ameriških kukijev s čokoladnimi kapljicami in lešniki 
100 g stopljenega masla
polna žlica Nutele

Piškote zmeljemo in dobljene drobtine dobro spojimo z maslom in čokoladnim namazom. Piškotno testo razporedimo in pritisnemo na dno pekača v tortnem obodu.


Krema št. 1:

200 g kremnega sira (ABC namaz classic ali drug mlečni namaz) zmešamo z 200 g Nutelle in žlico presnega kakava ter premažemo po piškotnem dnu.

Kremni namaz je v osnovi res slan ampak je Nutelle toliko, da okus prevlada in je kombinacija res TOP.


Po kremnem namazu razporedimo sveže narezane jagode (ali maline, banane, robide) po katerih premažemo še ->

Krema 2:

300 g maskarponeja zmešanega z 250 g Nutele in žlico vanilijeve arome.


Tortico postavimo v hladilnik za nekaj ur kjer počaka na zadnjo plast :)

Klasični cheesecaki so v celoti sestavljeni iz kremnega sira, meni pa je kombinacija z maskarponejem, ki je ločen od sirnega namaza super bolj okusna, ker je maskarpone nekako bolj lahkoten in doda neko drugačno svežino kot sam kremni sir.

No, ko so plasti že precej hladne in kompaktne sem dodala še preliv:

100 ml sladke smetane
200 g Nutelle
30 g temne čokolade
Sladko smetano zavremo in jo prelijemo čez Nutello in čokolado. Malo počakamo nato premešamo, da dobimo lepo stopljen preliv.

Cheesecake postavimo v hladilnik čez noč in z njim grešimo cel naslednji dan, hihi.

Pa zelo sladek tek želim :)

Več lahko spremljaš tudi na FB Katja - hrana in zapisi





Ni komentarjev:

Objava komentarja