ponedeljek, 07. september 2020

Skutine palačinke

 



Kaj je boljšega od palačink? Debele palačinke! Mehke palačinke! Zdrave palačinke! Palačinke! :)


Vsake toliko se lotim priprave malce drugačnih palačink. Pravzaprav meni bolj enostavnih in takšnih, ljubkih palačinkic, ki so po kriterijih zdravega postavljene malo višje kot običajne slastne palačinke. 
In otroka jih obožujeta, ker so pač takšne, majhne.

Zanje ne potrebujemo veliko časa, niti ne veliko sestavin, saj je glavna kraljica skuta, ki pa naj bo, če je le mogoče domača. Zakaj? Takšna skuta nima tistega kiselkastega okusa, ki smo ga navajeni pri skuti in so zato palačinke čisto drugačnega okusa.

Sama pri receptu uporabim naribano jabolko (če je le mogoče vrsto Topaz), ki doda malce sladkobe. Lahko pa namesto jabolka dodamo več sirupa ali medu.

Priporočam, da, ko je masa pripravljena jo malce poskusite in po potrebi sladkate. Nimamo vsi enakega okusa in nekateri imamo radi bolj sladko, drugi pa manj :)



Za eno konkretno porcijo, ki nasiti dva otroka potrebujemo:

400 g domače skute
2 jajci
ščep soli
60 g pirine moke
4 žlice kokosovega olja
1 večje naribano jabolko
3 žlice javorjevega sirupa ali 2 žlici medu
Po želji cimet



Postopek:

Jajci in skuto dobro premešamo. 
Dodamo stopljeno kokosovo olje in naribano jabolko. 
Na koncu v maso počasi vmešamo še moko in javorjev sirup ali med. 

Masa mora priti gosta ravno toliko, da jo z žlico lepo po kupčkih nadevamo v, s kokosovim oljem, naoljeno ponev. Približno 7 milimetrov debele majhne palačinke pečemo na rahlem ognju (res ne sme biti preveč močan ogenj, da se ne zažgejo), na obeh straneh, približno po dve minuti na vsaki strani.

Ponudimo z jabolčno čežano, domačo marmelado ali sadjem in jogurtom.

Pa dober tek :)

Več lahko spremljaš tudi na Facebooku, s klikom na Katja - hrana in zapisi







Ni komentarjev:

Objava komentarja