petek, 25. september 2020

Skutini polpeti s tuno



Ha, dolgo časa si nisem upala tlačiti skute in tune v isto skledo, potem pa sem bila en dan nekako prisiljena porabiti zalogo iz hladilnika in tako se je začela zgodba o skutinih polpetih s tuno. Moram pa nekaj poudariti. Meni res ne gre skupaj ta klasična kupljena skuta, ki je kiselkasta, s tuno. Odlična mi je pa domača skuta, dobi se pri kakšnem lokalnem kmetu (tudi v trgovini?), ki je nežnega okusa in nič kiselkasta. Tudi bolj kompaktna je, zato je bilo dovolj, da sem dodala zgolj eno jajce. 


Skupaj z mešano solato ali stročjim fižolom so skutini polpeti s tuno odlično kosilo ali večerja.


Potrebujemo:

400 g domače skute

1 jajce

2 pločevinki tune

1 žlica olivnega olja

ščep soli

pest naribanega sira (uporabila sem gaudo, lahko tudi kombiniramo edamca ali mocarelo)

po želji mešana semena (bučna, sončnična..)


Postopek:

Tuno iz pločevinke odcedimo in jo z vilicami razkosamo na manjše koščke.

Dodamo skuto, jajce, olivno olje, ščep soli, nariban sir in semena. Dobro premešamo.

Pekač obložimo s peki papirjem in nanj z žlico nadevamo maso po kupčkih. Vsak kupček z rokami oblikujemo v polpet. Pazimo, da polpete ne nanizamo na pekač preveč na gosto, ker se pri peki malce razlezejo.

Pečemo na 170 stopinjah cca 15 minut oziroma toliko časa, da je spodnji del polpeta rahlo zapečen.

Preden jih postrežemo naj polpeti malce stojijo in se rahlo ohladijo (ker ne vsebujejo moke so zelo mehki).



Pa dober tek :)

Morda te zanimajo tudi mini skutine palačinke, preveri recept s klikom na to povezavo - >Skutine palačinke 

Zdrave skutine palačinke

Več pa lahko spremljaš tudi na FB strani Katja - hrana in zapisi :)

Ni komentarjev:

Objava komentarja