Blog z recepti in motivacijskimi zapisi

sreda, 3. februar 2021

Veganske kokosove kroglice z lešnikovim polnilom

 


Enostavne stvari v življenju so najlepše. A kaj, ko si jih ljudje tako radi zakompliciramo.

Pa da ne bo tole objava, ki bo govorila o življenju in vsem kar nam to prinese. Ne. To bo objava, recept o enostavnih kokosovih kroglicah, ki ti s svojo sredino narišejo nasmeh na obraz in s katerimi lahko pocrkljaš tudi prijatelje, ki ne prenašajo laktoze. V kolikor slednje ni problem pa kokosovo kremo enostavno zamenjaš za maskarpone.

Za veganske kokosove kroglice s čokoladno sredico potrebuješ:

Najprej si pripravi peki papir na katerega z žličko naneseš 15 kupčkov lešnikovega namaza in jih s pomočjo žličke oblikuj v kroglice. Peki papir nato postavi v zamrzovalnik, da se kroglice dobro strdijo.

Med tem časom pripravimo maso za kokosove kroglice. Ta del naloge je zelo enostaven in nam ne vzame veliko časa, saj preprosto zmešamo spodaj navedene sestavine in jih zgnetemo v kompaktno kepo. Če se nam masa zdi premokra dodamo kokos.

Potrebujemo torej:

100g kokosove kreme (ali maskarponeja)

40 g kokosovega olja

60 g javorjevega sirupa

Pol žličke vanilijeve arome

100g kokosa

Maso postavimo v hladilnik za pol ure. Nato oblikujemo poljubno velike kroglice. Jaz sem jih naredila 15. Vsako kroglico sploščimo in na sredino postavimo strjeno čokoladno kroglico, ki jo nato lepo zapremo s okoliškim kokosom. Kroglice povaljamo v kokosu in postavimo na hladno.

Namesto, da jih povaljamo v kokosu jih lahko tudi potopimo v stopljeno vegansko čokolado.

  Več vsebin pa lahko spremljaš tudi na Fb strani s klikom na >> Katja - hrana in zapisi :)


 

Ni komentarjev:

Objavite komentar