Blog z recepti in motivacijskimi zapisi

ponedeljek, 14. junij 2021

Kremna špinačna juha

 

Špinača, njam!
Tako vsestranska je in vključiš jo lahko v res ogromno jedi - juhe, priloge, solate, smutije. Jed, ki je zaradi Popaja požela mit o junaški moči in mišicah ter energiji, ki jo temu animiranemu heroju dvigne konzerva špinače. 
No, v resnici špinača nima toliko super močnih sestavin v sebi kot je prikazano v risanki. Je pa kljub temu zdrava in okusna.

Danes delim recept za juho kot jo pripravljamo pri nas doma.



Sestavine:

2 večja krompirja
zajeten šop špinače (ali blitve)
maslo
sol
poper
peteršilj
2 stroka česna
pol litra vode
pol litra mleka
dve žlici sladke smetane

Postopek:

Krompir olupimo in narežemo na kocke. Špinačo operemo in jo narežemo na trakove.
V posodi razpustimo žlico masla in na njem na hitro popražimo krompir - toliko, da se malce napoji z maslom in mu primešamo nasekljan česen. Dodamo še špinačo, malo premešamo in dolijemo vodo. Začinimo s soljo, poprom, peteršiljem in kuhamo toliko časa, dokler ni krompir mehek. S paličnim mešalnikom spasiramo jed v juho, ki ji dodamo še mleko in sladko smetano. Juho zavremo in postrežemo z žlico kisle smetane in popečenimi kockami kruha.

Dober tek :)

Več lahko spremljaš tudi na FB strani -> Katjini zapisi

Ni komentarjev:

Objavite komentar