Blog z recepti in motivacijskimi zapisi

torek, 17. avgust 2021

5. dnevni izziv za krepitev samozavesti

 


Živjo ti, ti ja J 

To, da te je usoda zanesla sem na to stran se je očitno zgodilo z nekim razlogom. Po vsej verjetnosti to pomeni, da si želiš tudi navzven pokazati kaj v resnici v sebi skrivaš. Da imaš cilj postati bolj samozavestna oseba, ki si upa narediti kakšno stvar po svojih željah.

In to si želim, zate in zame, tudi jaz.

Vsi kdaj pa kdaj potrebujemo kakšno brco v rit, spodbudo ali misel o kateri lahko razmišljamo.  In tega se bomo lotili kar danes.

Dajmo si vzeti ta teden kot izziv in se s preprostimi "nalogami" pripravimo do tega, da si malce dvignemo samozavest in spoznamo o sebi kaj na kar smo zaradi hitrega tempa morda pozabili.

V ta namen je spodaj pet izzivov za katere si želim, da jih opraviš. Res niso težke te naloge, ti pa bodo zagotovo prinesle kakšno spoznanje o tebi več. 

Če si za te kar spodbudim, da se zadeve lotimo, a prav. Škoditi zagotovo ne more ;)

In kaj je cilj? Spremeniti mentaliteto in pogled iz negativnega v realnega in sprejemajočega, v sprejeti samega sebe kot svojega najboljšega prijatelja, usmeriti razmišljanje v to, da lahko dosežeš vse kar si zadaš, če si le pripravljen narediti prvi korak. 

Teh pet objav ti morda res ne bo spremenilo življenja ti bo pa dalo zagon in motivacijo za kakšno večjo spremembo v tvoji prihodnosti. Da pa ti motivacija ne pade se lahko vsakič ko izziv opraviš pofočkaš na FB strani Iskreno, Katja v komentar pod izzivom, ki si ga opravil ali pa naloge natisni in ob opravljeni misiji čez naredi veliko zeleno kljukico. 

Spodbujam te, da sodeluješ in morda k temu povabiš še koga za katerega misliš, da bi mu dobro delo J

Začnemo kar danes, ker je ponedeljek prehitro minil.

 

DAN 1:


Danes športamo! Sori, tudi, če ti ne diši nameni vsaj 30 minut svojemu telesu. 30 minut ni veliko, deluje pa kot balzam. Usekaj eno hitro hojo, na youtube si zavrti kakšno vadbo za začetnike, pojdi plavat, joggat, zavrti si energično pesem in skači, pleši, uživaj, karkoli samo, da se začneš premikati in sproščati hormone sreče. Ljudje smo bitja, ki jih gibanje definira. Nismo narejeni za posedanje, to nas dela lene in nemotivirane. Pojdi, šibaj, brez izgovorov. Superge gor in akcija!


 

DAN 2:

 

Danes se poglabljamo vase. V ta namen vzemi list papirja in nariši sebe in okrog risbe vse stvari, ki te definirajo v tem trenutku. Torej kaj trenutno počneš (službeno in v prostem času), kaj znaš, kako se počutiš, kdo so pomembni ljudje okrog tebe, v poseben okvirček pod nogami pa zapiši svoje stiske, skrbi, težave. Nato vzemi še en list papirja in ponovi vajo, zopet nariši sebe ampak tokrat boš to ti v prihodnosti. Okrog zapiši svoje sanje, želje, pričakovanja, upe. Kje si želiš živeti? V kakšni službi želiš biti? S kom se želiš družiti? Kako se želiš počutiti? Pogovori se sam s seboj in primerjaj svoje trenutno stanje in svoje želje. Oba lista shrani. Večja analiza ni potrebna, že sam pogovor, ki si ga imel sam s seboj je svojevrstna terapija.
DAN 3:

 

Obkroži se z motivacijskimi mislimi in quoti, ki ti dajo zagon!
Spodnje misli (ali pa druge tvoje najljubše) si zapiši na samolepilne listke in si jih napopaj nekam kjer jih boš imel na očeh. Naj bo to v kopalnici pri ogledalu, na hladilniku, v službi na mizi…

 

-        ❤  Nič ni narobe, če kdaj narediš napako. Vsi jo, eni to samo zelo dobro skrivajo. Iz napak se učimo, rastemo in se razvijamo, zato iz njih iztrži največ kar lahko.

-         ❤ Od ciljev te ne ločuje to kar si ampak to kar misliš, da nisi.

-          ❤Vsak padec je priložnost za nov, še bolj veličasten vzpon.

-        ❤  Samozavesten človek ne rabi delati vtisa na druge.

-          ❤Čakajo te velike stvari. Verjemi! Zgodile se bodo, ko bo trenutek pravi.

 

 DAN 4:

 

Danes si zadaj uresničitev enega cilja  s katerim se spogleduješ že nekaj časa. Ta naj ne bo prelahek, niti pretežak.
Želiš postati bolj aktiven? Pospraviti tisto šaro na podstrešju? Očistiti in urediti omaro? Se dobiti na kavi z nekom, ki ga že dolgo nisi videl? Razrešiti nek odnos? Narediti nekaj norega?
Potem je danes pravi dan, da se nečesa lotiš. Zato si izberi eno stvari, ki te na tvojem seznamu čaka že nekaj časa.
Obuj superge in pojdi v hrib ali joggat. Pripravi vreče za smeti in začni z razvrščanjem šare, nekaj podari, nekaj zavrzi. Zmeči vse cunje ven iz omare in se loti sortiranja. Česar ne rabiš več podari ali prodaj. Vzemi telefon in namesto, da skrolaš po FB pokliči osebo, ki si jo želiš videti in se dogovori z njo na kavi. Te muči nek odnos? Brcni se v rit in tej osebi to napiši in ji razloži svoja čustva.
Najtežji je začetek, a ko je led prebit zadeve stečejo in na koncu si mnogo bolj srečen in te objame prav prijeten občutek. Verjemi. Poskusi. Zaštartaj.
 

DAN 5:

 

Danes je dan, da tvoja notranja lepota zasije tudi navzven.
Uredi se. Uredi si frizuro. Nališpaj se. Obleci tisto obleko, ki jo že deset let šparaš za posebno priložnost. Obuj čevlje s katerimi se ne upaš pokazati v javnosti ker te je sram (česa točno pa še sama ne veš, sploh ker se ti zdi, da v njih res izgledaš TOP). Ko smo urejeni pritegnemo energijo drugih, pa ne samo s tem ker izgledamo drugače ampak ker se naša vibracija spremeni, zaradi dejstva, da smo sami sebi všeč. Ta občutek je pa fantastičen kajne! Pospremi ga še s smehom, zato dodaj dnevu piko na i s smehom.

Smeh, smeh, smeh! Nasmej se od srca. Poglej si komedijo, smešne videoposnetke, preberi nekaj vicev ali smešne zgodbe, podruži se s tistimi, ki se imate skupaj dobro in se režite ob obujanju spominov kot raztrgan dohtar.

 Samo s pozitivnimi dejanji in pripravljenostjo stopiti iz cone udobja nam lahko uspe narediti premik in korak bližje našim ciljem in sanjam. Zato vedno vztrajaj in si upaj!

Se beremo na FB :) Iskreno, Katja


Iskreno,

Katja

Ni komentarjev:

Objavite komentar