Blog z recepti in motivacijskimi zapisi

torek, 16. november 2021

Besede, ki jih žel slišati vsak (ampak tega ne prizna)


Stvari, ki si jih želi slišati vsak (ampak tega ne prizna).

Ne glede na to koliko let štejemo in kakšni se na zunaj kažemo kot oseba so določene stvari, ki jih enostavno moramo slišati. Jih tudi rabimo slišati! Ker nas to dela človeka in nam, hočeš nočeš zares polepša dan.

Za nekatere besede enostavno nismo nikoli premladi ali prestari.

Svet bi bil prelep, če bi vsi vsakemu, ki ga imamo radi ali ga spoštujemo povedali te besede. Ker ne, nimamo telepatskih sposobnosti in v resnici nismo jasnovidni. Ne pozabi na to in ob vsaki priliko podari nekomu lepo besedo ali dve.

HVALA KER SI.

Ja, no, samo to, da nekomu podariš Merci čokoladice ne bo dovolj. To, da iz sebe iskreno in brez prikritih namenov podariš en lep

H V A L A zares ogreje srce. S tem sočloveku tudi poveš, da tvojemu življenju daje smisel in veselje.

Odnosi so v življenju tisti, ki nam ga obarvajo, popestrijo in mu dodajo nek poseben pečat. Imeti ob sebi ljudi, ki ti veliko pomenijo ni kar tako in definitivno to ni samoumevno. Zato vsem svojim osebicam povej, da jih ceniš, spoštuješ in se jim zahvali, da so del tvojega življenja. To bo vezi med vami še poglobilo in utrdilo in odnos bo še močnejši in trdnejši. Naj se ljudje v tvoji bližini zavedajo, da so dragoceni in pomembni.


RAD/A TE IMAM.

Ljudje vseh sort, oblik in starosti hrepenimo po ljubezni in od tega, da se čutimo ljubljene nas ločijo samo tri besede (ki morajo seveda biti skladne z dejanji). V svetu kjer v ospredje rine materializem je več kot potrebno temu dodati ščepec, ki naredi ravnovesje. Čeprav jim svojo naklonjenost in ljubeč odnos izkazujemo morajo te biti besede izgovorjene.

Širi ljubezen!


OPROSTI. ŽAL MI JE.

Včasih bi se raje kar požrli in sami sebe prežvečili ter izpljunili kot pa rekli, da nam je hudo, ker smo storili napako ali komu naredili krivico. Običajno takšno situacijo raje ignoriramo ali pometemo pod preprogo. Česar ne vidiš ne obstaja. No, to pa ne. To ne drži, pa še kako to ne drži. Nihče ni popoln in vsak se kdaj zmoti. Prav pa je, da se za to opraviči in iskreno izrazi obžalovanje. Slednje pa velja za ljudi vseh starosti, brez izjem. Tudi starejši se morajo opravičiti otrokom na kar pogosto pozabimo. Tako se gradi zaupanje in se učijo dragocene lekcije o odpuščanju že od malega.


PONOSEN SEM NATE.

Ponosen sem nate, ker si točno takšen kot si. Unikaten. Poseben. Svojevrsten. Družba vse bolj in bolj riše smernice po katerih morajo ljudje zadoščati pravilom in standardom. Kakšni moramo biti, da bomo dovolj dobri nam vcepljajo že od malih nog. Občutek sprejetosti in dejstvo, da te nekdo sprejema točno takšnega kot si pa je neprecenljivo. Zato bodi kar si, ker tak si čaroben. Sledi svojemu srcu, počni kar si v življenju želiš početi in to zaradi svojega veselja, ne zavoljo sprejetja in potrditve drugih. Zaradi sebe. Zase.


Pa ti, se poslužuješ teh besed, ki imajo sposobnost premikanja gora?


Se beremo na FB strani Iskreno, Katja

Ni komentarjev:

Objavite komentar