Kdo je Katja in kdo je Mali sladkosned?

Živjo TI, ki se sprehajaš po mojem blogu,

sem Katja in trenutno se nahajaš v mojem malem raju receptov za dojenčke in za vse tiste, ki uživajo v sladkanju s sladicami, ki ne vsebujejo predelanega sladkorja. No priznam, mogoče tu in tam vskoči v recept še kak piškot - v današnjem svetu je namreč nemogoče, da bi se izognili nepovabljenim gostom ;)
Baza receptov za sladice raste. Raste skupaj z mojim sinom. Začetne dobrote so tako primerne razvoju dojenčkov in njihovemu prebavnemu sistemu, a se bodo vsak mesec dograjevale in postale bolj "kompleksne".
Ker pa sem sama nepoboljšljiva (velika) sladkosnedinja bodo na blogu kraljevali tudi malo manj zdravi recepti, ki si jih brez slabe vesti privoščimo tu in tam ;)

Stran torej ni namenjena samo skrbnim mamicam/očkom/babicam/dedkom in ostalim, ki želijo svoje male gurmančke in gurmančice razveseliti z okusnim sladkim (zdravim) presenečenjem, ampak vsem, ki so sprejeli odločitev, da v življenju zmanjšajo vnos slabega sladkorja v telo, a se kljub temu, vsake toliko, ne bojijo pocrkljati s čim slajšim. Temu pravim ravnovesje ;)
Sladice za prve dojenčkove mesece seveda popolnoma brez sladkorja. Po prvem letu pa vključujejo tudi že med in kakšno sladilo.

Za ta blog sem se odločila iz preprostega razloga: izredno rada kuham in pečem ter ustvarjam nove recepte. In, ker s sladkanjem ni smel biti prikrajšan niti naš najmlajši član sem mu vsake toliko časa privoščila slasten grižljaj pripravljen iz sestavin, ki malemu bitju, ki se šele razvija, ne škodujejo. 
Vodi me namreč misel in cilj, da moj mali uživa v sladkanju s sestavinami, ki so čim bolj zdrave. Sicer pa saj vemo vsi, ko bodo naši zakladi dovolj stari in bodo odkrili čokolado, jih bomo težko prepričali, da namesto tega raje pojedo jabolko (no, ali pa tudi ne, to bomo še odkrivali ;) )

Kadar pa ne kuham, dodajam blogu svojo dušo, ki je vidna v zapisih, ki se dotikajo materinstva, podajanju izkušenj in spodbud vsem tistim, ki jih kdaj pa kdaj zagrabi strah ali ne vedo kaj in kako. Mamica v skrbeh - razumem te in želim ti vse dobro.

Upam, da bodo recepti pa tudi drugi zapisi koristni vam in všeč vašim navihančkom.

Kako stopiš z mano v kontakt?

Poiščeš me lahko na Facebooku - Mali sladkosned pa tudi na Instagramu, mi pustiš komentar ali pa pošlješ email na katya.verbovsek@gmail.com
Pa sladek tek mali sladkosnedi :)

Ni komentarjev:

Objava komentarja